USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20
Втрати орків: 5 7 2 3 0 0 (+950)
USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20

Штрафбат чи елітні війська? У Росії сформували секретний загін "Шторм Гладіатор"

Це - привілейований напівсекретний батальйон, який складається з кількох сотень засуджених із бойовим досвідом
Армія РФ, окупанти, військові
Джерело: відкриті джерела

У Росії із завербованих на війну проти України ув’язнених сформували новий штурмовий спеціальний загін "Шторм Гладіатор". Він є напівсекретним, повідомляє Спротив.

Зазначається, що це привілейований напівсекретний батальйон, який складається з декількох сотень засуджених із бойовим досвідом, і названий "гладіаторами" на честь колишнього генерала 58-ї армії з позивним "Спартак".

"Командує батальйоном засуджений за жорстоке вбивство екс-поліцейський. В цій підрозділ відбирають людей з високим рівнем фізичної підготовки, досвідом служби в силових структурах, а також ветеранів бойових дій", - додають в "Спротиві".

Крім цього, на навчальному полігоні "гладіаторів" тренують, зокрема, колишні "вагнерівці" та кадирівці з підрозділу собр "Ахмата", що є складовою Росгвардії.

"Шторм Z" в РФ

За даними Міністерства оборони Великої Британії, Росія при створенні загонів "Шторм-Z", ймовірно, хотіла сформувати елітні підрозділи для перехоплення тактичної ініціативи на фронті в Україні. Але вони фактично стали штрафбатами з ув'язненими.

Раніше агентство Reuters розповіло про використання штрафбатів у російській армії. Журналісти зазначають, що відправка "бійців" до підрозділу "Шторм Z", що частково складається з колишніх в'язнів, стало способом покарання для солдатів РФ, які провинилися, які беруть участь у війні проти України.

Нагадаємо, військовослужбовців російських підрозділів "Шторм-Z", скоріше за все, повертають до бойових дій із незагоєними ранами та навіть після ампутацій кінцівок. 

Читайте також:
Окупанти атакують Україну дронами з пінопласту та фанери Окупанти атакують Україну дронами з пінопласту та фанери
У Парижі стартувала Олімпіада. Церемонію вперше провели на воді. Заворожуючі фото У Парижі стартувала Олімпіада. Церемонію вперше провели на воді. Заворожуючі фото
Зеленський підписав закони про ввезення енергетичного обладнання 
без мита та ПДВ Зеленський підписав закони про ввезення енергетичного обладнання 
без мита та ПДВ
Завдали майже 12 млн грн збитків державному енерговиробнику: Підозри отримали троє експосадовців Завдали майже 12 млн грн збитків державному енерговиробнику: Підозри отримали троє експосадовців