USD
НБУ
39.23
Готівка
39.50
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.05
Втрати орків: 4 4 0 7 9 0 (+820)
USD
НБУ
39.23
Готівка
39.50
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.05

СБУ затримала доньку колишнього гауляйтера Чорнобаївки, яка працювала на окупантів

Вона, як і батько, працювала в окупаційній "адміністрації"
СБУ форма
Джерело: відкриті джерела

Співробітники Служби безпеки України затримали доньку колишнього гауляйтера Чорнобаївки Юлію Турулєву, яка під час окупації Херсонської області погодилася співпрацювати з агресором. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Як розповіли у спецслужбі, після захоплення Чорнобаївки фігурантка однією з перших підтримала російських загарбників і добровільно вступила до лав місцевої окупаційної "адміністрації".

За протекцією колаборанта Турулєва його доньку призначили очільницею "відділу", де вона займалася запровадженням освітніх "стандартів" Росії на території захопленої громади.

Крім того, вона організовувала та особисто брала участь у численних пропагандистських акціях країни-агресора в окупованій частині Херсона.

Приміром, наприкінці липня минулого року колаборантка була делегаткою на прокремлівському форумі під назвою "Мы вместе с Россией".

Після звільнення населеного пункту поплічниця окупантів переїхала на Вінниччину, де переховувалася під виглядом переселенки. Однак правоохоронці її все одно знайшли.

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили фігурантці про підозру за ч. 1 ст. 111-2 Кримінального кодексу України (пособництво окупаційній адміністрації держави-агресора). Суд відправив її під варту і тепер їй загрожує до 12 років ув'язнення.

Раніше

Служба безпеки України затримала у Хмельницькому проросійського пропагандиста, який закликав до "поділу" України.

Читайте також:
Посадовець Київської ОВА прикидався капеланом, аби шпигувати для ворога за десантниками ЗСУ Посадовець Київської ОВА прикидався капеланом, аби шпигувати для ворога за десантниками ЗСУ
Хотів скоригувати ракетний удар по ТЕС та військовому шпиталю у Дніпрі: Затримано російського агента Хотів скоригувати ракетний удар по ТЕС та військовому шпиталю у Дніпрі: Затримано російського агента
Готували ракетні удари по Київській телевежі та підрозділах Генштабу ЗСУ: Затримано агентів російської ФСБ Готували ракетні удари по Київській телевежі та підрозділах Генштабу ЗСУ: Затримано агентів російської ФСБ
Намагались підірвати залізничну лінію на Полтавщині: Диверсантів російської ФСБ затримали Намагались підірвати залізничну лінію на Полтавщині: Диверсантів російської ФСБ затримали "на гарячому"