USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 4 7 4 7 0 (+1200)
USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25

СБУ "накрила" групу ділків, які продавали криміналітету затрофеєну в росіян зброю

Фігуранти торгували російськими гранатометами, автоматами і патронами
продавали криміналітету затрофеєну в росіян зброю_1
Джерело: СБУ

Служба безпеки України викрила групу ділків, які продавали трофейну зброю особам із кримінального світу. Рейди пройшли в Київській, Миколаївській та Львівській областях, повідомляє СБУ.

Під час операції спецслужбі вдалося затримати шістьох організаторів нелегального бізнесу. Зловмисники намагалися продати криміналітету бойові засоби ураження, які були знайдені в деокупованих регіонах України.

Серед вилученого у фігурантів – російські гранатомети, автомати Калашникова та понад 20 тис. боєприпасів до них.

Так, під час рейду у Львівській області Служба безпеки викрила двох керівників місцевого благодійного фонду, які підпільно торгував зброєю. Як з'ясувало слідство, один із них об'їжджав місця колишніх боїв, де збирав засоби ураження.

Знайдені "трофеї" він передавав своєму спільникові, який зберігав їх у спеціально обладнаній схованці на горищі власного будинку. Фігуранти намагалися потім продати озброєння місцевому криміналітету. Так, наприклад, автомати АК-74 та АКС-74 вони пропонували по 500 американських доларів за одиницю.

Під час обшуків у зловмисників вилучено:

▪️ гранатомет РПГ-26;
▪️ 6 автоматів АК-74 та АКС-74;
▪️ протипіхотну міну МОН-50;
▪️ гранати РГД-5 і Ф-1;
▪️ десятки тисяч патронів до стрілецької зброї.

Тим часом у Київській області співробітники спецслужби затримали місцевого жителя, який намагався продати бойовий арсенал із 20 осколкових гранат і РПГ. Пізніше в нього знайшли автомат Калашникова та 1,5 тисячі набоїв до нього.

А ось у Миколаївській області викрито трьох ділків, які також торгували трофейною зброєю і боєприпасами.

У СБУ пообіцяли, що всю вилучену зброю буде передано на потреби ЗСУ.

Нагадаємо, попередній подібний рейд СБУ також пройшов у трьох областях. Тоді Служба безпеки і Національна поліція запобігли продажу понад 60 кг вибухівки, снайперської зброї, а також великокаліберних кулеметів та новітніх автоматів російського виробництва.

Також ми писали, що правоохоронці викрили схему привласнення та продажу майна однієї з бригад Тероборони Києва. Зловмисники списували військову форму, а потім продавали її за завищеними цінами.

Читайте також:
Путін не підтримує припинення вогню в Україні зараз. Зеленський має свою відповідь Путін не підтримує припинення вогню в Україні зараз. Зеленський має свою відповідь
В Україні – 14 неукомплектованих бригад, про контрнаступ говорити зарано, – Зеленський В Україні – 14 неукомплектованих бригад, про контрнаступ говорити зарано, – Зеленський
ЗСУ відійшли з мікрорайону Канал у Часовому Яру, – речник ОСУВ ЗСУ відійшли з мікрорайону Канал у Часовому Яру, – речник ОСУВ "Хортиця"
Поважати і співчувати, а не жаліти. Як спілкуватися з людьми без кінцівки або з протезом Поважати і співчувати, а не жаліти. Як спілкуватися з людьми без кінцівки або з протезом