USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Саудівська Аравія будує випробувальний ядерний реактор, – Bloomberg

Країна шукає допомоги від США, щоб розвинути власну ядерну програму
Саудівська Аравія
Саудівська Аравія
Джерело: відкриті джерела

Саудівська Аравія зацікавлена ​​у вивченні технології модульних ядерних реакторів, бо прагне диверсифікувати свої джерела енергії. Про це пише Bloomberg.

Видання повідомляє, що Ер-Ріяд будує випробувальний реактор і шукає допомоги від Сполучених Штатів Америки, щоб розвинути власну ядерну програму.

"Королівство пізно прийшло до ядерної енергетики та прагне вивчити всі типи та застосування атомної генерації. Загалом країна прагне диверсифікувати свої джерела та виробляти чистішу енергію для внутрішнього використання та експорту", – розповів міністр енергетики країни.

Також Саудівська Аравія вивчає джерела геотермальної енергії, в тому числі в західних районах країни, які знаходяться далеко від ресурсів викопного палива.

Проте, попри розвиток відновлюваних джерел всередині країни, таких як сонячна енергія та системи уловлювання вуглецю, Ер-Ріяд  ще інвестує в розширення потужностей видобутку нафти.

Відносини Саудівської Аравії й України

У вересні стало відомо, що Саудівська Аравія готова докладати посередницьких зусиль з метою досягнення мирного врегулювання війни Росії проти України. Про це заявив міністр закордонних справ Саудівської Аравії принц Файсал бін Фархан Аль Сауд під час Генеральної Асамблеї ООН у Нью-Йорку.

Міністр закликав укотре до припинення війни в Україні та обмеження її негативних наслідків для безпеки і стабільності в усьому світі.

"Королівство наголошує на необхідності докладати всіх можливих зусиль для припинення цієї кризи і вирішення суперечок мирним шляхом, поваги до принципів міжнародного права і прагнення до збереження безпеки та інтересів усіх", – сказав глава МЗС Саудівської Аравії.

Новини за темою: Поклали край семирічному розриву: Саудівська Аравія та Іран офіційно відновили дипломатичні відносини
Читайте також:
РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням
Бій Усик – Ф'юрі: За контрактом Ф'юрі має пожертвувати понад мільйон доларів зі свого заробітку Україні на тлі війни Бій Усик – Ф'юрі: За контрактом Ф'юрі має пожертвувати понад мільйон доларів зі свого заробітку Україні на тлі війни
В Білорусі розбудовують військову базу, на якій Росія може зберігати ядерну зброю, - ЗМІ В Білорусі розбудовують військову базу, на якій Росія може зберігати ядерну зброю, - ЗМІ
Розмістивши ядерну зброю в космосі, РФ може зробити навколоземну орбіту непридатною, – Пентагон Розмістивши ядерну зброю в космосі, РФ може зробити навколоземну орбіту непридатною, – Пентагон