USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Розшук за розбій чи непогашена судимість за збут наркотиків – не проблема. Як вербують у ПВК "Вагнера"

Вербовка відбувається у соцмережах і через рекламу на стовпах
Вагнерівці реклама_1
Джерело: скріншот

ПВК "Вагнера" продовжує активно вербувати у свої ряди усіх бажаючих. Про це йдеться у розслідуванні видання "Настоящее время".

Як відбувається вербовка

Цікаво, що у компанії "Конкорд", що належить головному вагнерівцю Євгену Пригожину, в лютому жалілись на те, що їм забороняють активну рекламу у соцмережах. Тож ПВК перемкнулась на соціальні мережі.

"ВКонтакте"

За даними журналістів, найбільш активно вагнерівці просувають свою рекламу саме у російській соціальній мережі "ВКонтакте". Там є сила-силенна майже однотипних пропозицій вступити до лав ПВК. Обіцяють хороший заробіток і розв'язання будь-яких проблем, пов'язаних із законом.

Джерело: скріншот

Працівників колцентру, куди подзвонили журналісти з вигаданими історіями, типу: "Здійснив розбійний напад, відсиджуюсь на квартирі у друзів", це не збентежило. Вони одразу запропонували увійти до складу штурмових загонів.

У деяких оголошеннях вказується вік потенційних найманців – від 22-х до 50 років. Якщо людина старшого віку – то на окремі спеціальності, які потрібні у ПВК.

Телеграм

Тут так само є безліч оголошень про роботу у ПВК. Причому як відкритих, де пишеться про ПВК "Вагнера", так і прихованих, у яких зазначається про "високооплачувану роботу для справжніх чоловіків".

Таргетуються об'яви за регіоном. Їх можна знайти навіть на телеграм-каналах невеличких міст РФ.

Стовпи, транспорт і борди

Куди ж без старих-добрих об'яв на стовпах, тролейбусах і бордах? Там все просто: у багатьох містах, в основному у депресивних регіонах, є гарні кольорові об'яви з пропозицією вступити в ряди вагнерівців. На фото – гарно озброєний чоловік в сучасних військових обладунках. 

Цікаво, що під час дзвінка оператори колцентру пропонують купити самостійно шолом, бронежилет, взуття, аптечку, та інші необхідні речі.

Нагадаємо, Міноборони РФ розпочало нову масштабну кампанію з набору добровольців. Реклама з’явилася в російських соціальних мережах, на білбордах і на телебаченні.

"Нова реклама звертається до чоловічої гордості потенційних новобранців, звертаючись до "справжніх чоловіків", а також підкреслюючи фінансові переваги приєднання", – йдеться в повідомленні.

Читайте також:
Запроваджується новий механізм сповіщення працівників підприємств про повістки Запроваджується новий механізм сповіщення працівників підприємств про повістки
Данія анонсувала новий пакет допомоги Україні, до якого увійшли ППО та F-16 Данія анонсувала новий пакет допомоги Україні, до якого увійшли ППО та F-16
Швейцарія пом'якшить правила експорту зброї, однак України це не стосується Швейцарія пом'якшить правила експорту зброї, однак України це не стосується
Мінекономіки скасувало бронь від мобілізації для співробітників букмекерської контори та служби доставки Мінекономіки скасувало бронь від мобілізації для співробітників букмекерської контори та служби доставки