USD
НБУ
39.40
Готівка
39.70
EUR
НБУ
41.97
Готівка
42.85
Втрати орків: 4 5 5 3 4 0 (+920)
USD
НБУ
39.40
Готівка
39.70
EUR
НБУ
41.97
Готівка
42.85

Розкрадання на будівництві Подільського мосту у Києві: Справу проти генпідрядника скерували до суду

Загальна сума встановлених розкрадань на будівництві цього мосту перевищила вже 40 млн гривень
Подільський міст
Джерело: відкриті джерела

Подільська окружна прокуратура міста Києва скерувала до суду обвинувальний акт відносно керівника генпідрядної організації за фактом розтрати майна. Про це повідомляє пресслужба Офісу генпрокурора.

Досудове розслідування відносно директора КП "Дирекція з будівництва шляхово-транспортних споруд м. Києва" триває.

Раніше за вищевказаними фактами до суду скеровано обвинувальні акти відносно двох субпідрядників. У межах слідства зусиллями прокуратури забезпечено реальне відшкодування ними збитків на суму 3 млн гривень.

Деталі масштабних розкрадань

За даними слідства, у грудні 2020 року підозрюваний вказав у документах неправдиві дані про обсяги та вартість виконаних підводних робіт, зокрема з очищення металоконструкцій від обростання на глибині 12–20 метрів із залученням водолазної станції на Подільському мосту.

У межах провадження правоохоронці провели огляд на будівництві мосту. Були залучені експерти та водолази, щоб перевірити обсяги, якості та фактичної вартості виконаних робіт, зокрема підводних. За результатами експертизи роботи на загальну суму понад 6 млн гривень документально не підтвердилися.

"Відтак, генпідрядна організація незаконно отримала вказані кошти за роботи, які фактично не проводилися", – кажуть у прокуратурі.

Правоохоронці оголосили про підозру керівнику генпідрядної організації у привласненні коштів територіальної громади в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України).

Санкція статті передбачає ув’язнення від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю до 3 років та з конфіскацією майна.

Раніше

У межах розслідування прокуратура повідомила про підозру керівнику генпідрядної організації за фактами завищення вартості робіт з використанням найманого нестандартного обладнання на суму близько 36 млн гривень, а також робіт з фарбування прольотних плит Подільського мосту на суму близько 2 млн гривень.

Завершити Подільсько-Воскресенський міст обіцяли до кінця 2020 року. Натомість спорудження триває донині, а через проблеми із підрядником та низку інших факторів воно може затягнутися ще на доволі довгий термін. 

Новини за темою: СБУ затримали віцемера Вознесенська: Посадовця підозрюють у розкраданні на закупівлі оборонних товарів

Вперше проєкт мосту було розроблено в 1993 році. Однак гроші на його спорудження знайшли тільки у 2003-му, але тоді встигли зробити небагато. Колоритні тимчасові опори мосту, які встигли поржавіти майже за 15 років простою стали візитівкою панорами столиці, якщо рухатися у бік Подолу. 

У 2019 році будівництво моста відновилася з високими темпами. Однак влада все ж не встигла запустити його в обіцяний термін до кінця минулого року.

За проєктом від 1993 року, міст має з'єднати Поділ з лівобережними районами Воскресенка та Райдужний масив. Загальна довжина споруди становитиме понад сім з половиною кілометрів.

Читайте також:
Київський прокурор Гуцуляк оселився в елітному котеджному містечку, де будинки коштують від 18 мільйонів гривень, – розслідування Київський прокурор Гуцуляк оселився в елітному котеджному містечку, де будинки коштують від 18 мільйонів гривень, – розслідування
Арку Дружби народів у Києві не зноситимуть Арку Дружби народів у Києві не зноситимуть
Помста за викрите майно глави кібербезпеки СБУ. Спецслужба могла дати вказівку ТЦК переслідувати журналіста, - розслідування Помста за викрите майно глави кібербезпеки СБУ. Спецслужба могла дати вказівку ТЦК переслідувати журналіста, - розслідування
У Києві експрацівники відомої медлабораторії вкрали конфіденційні дані з установи: Хотіли шантажувати керівництво У Києві експрацівники відомої медлабораторії вкрали конфіденційні дані з установи: Хотіли шантажувати керівництво