USD
НБУ
39.22
Готівка
39.40
EUR
НБУ
42.37
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 4 0 7 9 0 (+820)
USD
НБУ
39.22
Готівка
39.40
EUR
НБУ
42.37
Готівка
43.00

СБУ затримали віцемера Вознесенська: Посадовця підозрюють у розкраданні на закупівлі оборонних товарів

Зловмисники завдали державі збитки майже на 1 млн гривень
сбу затримання _3
Джерело: СБУ
Служба безпеки України поінформувала про затримання першого заступника голови міста Вознесенськ Миколаївської області. Чиновника підозрюють у розкраданні бюджетних грошей, виділених на закупівлю продукції для Сил оборони у прифронтових районах Миколаївщини, повідомили в пресцентрі СБУ.

За даними слідства, віцемер залучив до незаконної діяльності двох своїх підлеглих – посадовців бухгалтерії міськради, а також голову місцевого благодійного фонду.

Згідно з матеріалами розслідування, фігуранти налагодили злочинний механізм виведення у тінь бюджетних коштів під час публічних закупівель оборонної продукції. За попередніми даними, вони завдали державі збитки майже на 1 млн гривень.

Під час обшуків за місцями роботи, проживання та в автомобілях фігурантів правоохоронці виявили комп’ютерну техніку, документи та чорнові записи із доказами незаконних дій, а також понад 1 мільйон у гривневому еквіваленті.

Першому заступнику мера і трьом його спільникам повідомили про підозру за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу. Санкція статті передбачає від 7 до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна та з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Наразі триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину і притягнення винних до відповідальності. Слідчі розв'язують питання щодо обрання підозрюваним запобіжного заходу.

Читайте також:
Наводила російські авіабомби на Сумщину: Затримано агентку ФСБ Росії Наводила російські авіабомби на Сумщину: Затримано агентку ФСБ Росії
Посадовець Київської ОВА прикидався капеланом, аби шпигувати для ворога за десантниками ЗСУ Посадовець Київської ОВА прикидався капеланом, аби шпигувати для ворога за десантниками ЗСУ
Хотів скоригувати ракетний удар по ТЕС та військовому шпиталю у Дніпрі: Затримано російського агента Хотів скоригувати ракетний удар по ТЕС та військовому шпиталю у Дніпрі: Затримано російського агента
Готували ракетні удари по Київській телевежі та підрозділах Генштабу ЗСУ: Затримано агентів російської ФСБ Готували ракетні удари по Київській телевежі та підрозділах Генштабу ЗСУ: Затримано агентів російської ФСБ