USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 5 0 5 4 (+1124)
USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00

Російський посол покинув територію Польщі після інциденту з ракетою

Сергій Андрєєв не був висланий із Польщі і не просив своєї відставки
Сергій Андрєєв
Сергій Андрєєв, посол РФ в Польщі
Джерело: РосЗМІ

Російський посол Сергій Андрєєв покинув територію Польщі на фоні скандалу з неприбуттям до польського МЗС після порушення російською ракетою повітряного простору країни. Про це повідомив голова Міністерства закордонних справ Польщі Радослав Сікорський, пише Gazeta.pl.

"Посол Андрєєв cам показав свою культуру та професіоналізм. З того, що я чув, він вже покинув нашу територію", – зазначив Сікорський.

При цьому додав, що Андрєєв не був висланий із Польщі і не просив своєї відставки.

Пізніше стало відомо, що посольство Росії у технічній ноті повідомило, що дипломата не буде в країні з 26 березня до 4 квітня.

Наразі його обов'язки виконує тимчасовий повірений у справах посольства.

Раніше, 24 березня, Андрєєв не прибув до МЗС, куди його викликали після порушення повітряного простору Польщі російською ракетою.

Після цього речник МЗС Польщі Павел Вронський повідомив, що польська нота з цього приводу буде передана російській владі іншим шляхом. 

"Дипломатичне відомство розглядає питання про те, чи виконує російський посол вказівки МЗС у Москві та чи здатний він належно представляти інтереси Російської Федерації у Варшаві", – додав Вронський.

Російська ракета над Польщею

24 березня російські окупанти вкотре завдали масованого ракетного удару по Україні. Ворог використав 29 ракет, запущених з 14 літаків Ту-95МС, та 28 безпілотників.

Одна з ракет залетіла у повітряний простір Польщі. Вона пролетіла над Люблінським воєводством. Країна не спробувала збити ракету, бо нібито була впевнена, що вона повернеться на територію України.

Після цього Міністерство закордонних справ Польщі викликало російського посла Сергія Андрєєва "на килим". При цьому глава МЗС Литви Габріелюс Ландсбергіс сказав, що миритися з такими діями Росії не можна і ракету необхідно було збити.

Однак російський посол не прийшов до Міністерства закордонних справ Польщі, заявивши, що немає доказів, що це була російська ракета.

Читайте також:
РФ анонсувала удар по двох лікарнях у Києві РФ анонсувала удар по двох лікарнях у Києві
Британцю оголосили підозру в підпалі лондонських підприємств за вказівкою РФ Британцю оголосили підозру в підпалі лондонських підприємств за вказівкою РФ
Про війну, поліцію на фронті та мобілізацію. Розмова із заступником командира бригади Про війну, поліцію на фронті та мобілізацію. Розмова із заступником командира бригади "Рубіж" Андрієм Крищенком
Повторює Повторює "сирійську тактику": Росія вбила понад 90 медиків, поліцейських і рятувальників під час повторних ударів по Україні