USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 4 7 4 7 0 (+1200)
USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25

Росіяни за кілька днів хотіли взяти Вовчанськ і дійти до Харкова, – глава області розповів про плани окупантів

Очільник Харківської ОВА Олег Синєгубов припускає, що росіяни спробують зайти на Харківщину із Сумської області
Олег Синєгубов
Олег Синєгубов, голова Харківської ОВА
Джерело: Олег Синєгубов

Російські війська планували за декілька днів захопити місто Вовчанськ і дійти до Харкова. Також є ймовірність, що окупанти можуть здійснити наступ на Харківську область із Сумського напрямку. Про це глава Харківської ОВА Олег Синєгубов розповів в інтерв'ю "Українській правді".

Він підтвердив, що допускається ймовірність того, що росіяни можуть піти у наступ на Харківську область із Сумської. За його словами, окупанти мали б наступати також у Золочівській громаді, що за 35 кілометрів на північний захід від Харкова. Таку можливість досі розглядають.

"Вони не розраховували на стрімкий супротив наших військових, скажу навіть більше, за тими планами, які озвучували полонені, вони збиралися захопити Вовчанськ за два дні, а дійти до Харкова умовно за п’ять днів", – сказав Синєгубов.

На думку керівника ОВА, наразі загрози захоплення Харкова немає, хоча такі плани у ворога були. Зараз армія РФ намагається закріпитися на зайнятих позиціях, Сили оборони роблять все, щоб цього не допустити. Синєгубов також зазначив, що є розроблений план евакуації Харкова, є домовленості з "Укрзалізницею".

"Ми знаємо, скільки буде поїздів, коли вони будуть від’їжджати, коли повернуться до Харкова, куди вони будуть евакуйовувати наших людей і яку кількість. Однак наразі загроз щодо окупації, захоплення, оточення міста Харкова немає", – додав він.

Днями видання The Economist також повідомило, що в рамках наступальної операції у Харківській області росіяни планували за три доби вийти на околиці обласного центру і встановити над містом вогневий контроль.

Читайте також:
Путін не підтримує припинення вогню в Україні зараз. Зеленський має свою відповідь Путін не підтримує припинення вогню в Україні зараз. Зеленський має свою відповідь
В Україні – 14 неукомплектованих бригад, про контрнаступ говорити зарано, – Зеленський В Україні – 14 неукомплектованих бригад, про контрнаступ говорити зарано, – Зеленський
ЗСУ відійшли з мікрорайону Канал у Часовому Яру, – речник ОСУВ ЗСУ відійшли з мікрорайону Канал у Часовому Яру, – речник ОСУВ "Хортиця"
Поважати і співчувати, а не жаліти. Як спілкуватися з людьми без кінцівки або з протезом Поважати і співчувати, а не жаліти. Як спілкуватися з людьми без кінцівки або з протезом