USD
НБУ
41.22
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.52
Готівка
45.90
Втрати росіян: 6 5 9 2 2 0 (+1280)
USD
НБУ
41.22
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.52
Готівка
45.90

Росіяни почали маскувати свої кораблі для введення в оману ВМС України

Окупанти після крейсеру "Москва" найбільше бояться втратити фрегати, що несуть "Калібри"
Окупанти маскують кораблі
Джерело: скріншот

Військово-морський флот Росії застосовує радикально новий підхід до захисту своїх найцінніших військових кораблів від українських атак. Про це пише видання Naval News.

Як саме окупанти маскують кораблі

Фрегат "Адмірал Григорович"

Один із двох фрегатів ВМС Росії типу "Адмірал Григорович" у Чорному морі отримав кардинально нову схему фарбування. Супутникові знімки підтверджують, що ніс і корма були пофарбовані темною фарбою. Вона нанесена поверх рівномірної сірої схеми.

За даними видання оманливий камуфляж, ймовірно, є відповіддю на загрозу морських безпілотників ВМС України. Вони використовують камери для ідентифікації цілі.

"Можливо, ця схема спрямована на те, щоб збити з пантелику операторів безпілотників, щоб вони прийняли їх за менш цінну ціль", – йдеться в повідомленні.

Фрегати типу "Адмірал Григорович" проєкту 11356П відіграють значну роль у нападах Росії на Україну.

Кожен з них може нести вісім крилатих ракет наземного удару "Калібр", які часто запускаються по цілях у глибині України. Вони також є найбоєздатнішими військовими кораблями Чорноморського флоту Росії і діють як флагмани після того, як крейсер "Москва" був потоплений у квітні минулого року.

Новини за темою: Українська зброя проти флоту РФ: Що відомо про підводний безпілотник Toloka

Це не перший "старомодний" камуфляж, який Росія спробувала застосувати з початку вторгнення 2022 року. У березні минулого року через кілька тижнів після старту ВМС Росії почали зафарбовувати номери корпусів на кораблях у Чорному морі. Це ускладнює ідентифікацію окремих кораблів.

Фрегат "Адмірал Ессен"

Фрегат "Адмірал Ессен" отримав кардинально нову оманливу схему камуфляжу.

Джерело: відкриті джерела

Трюк з часів Другої світової війни

Під час Другої світової війни у подібному камуфляжі був лінкор K.M.S. Бісмарк. Це поєднало елементи як оманливого, так і руйнівного камуфляжу. Оманливою деталлю були фальшиві ніс і корма, пофарбовані в темний колір.

Була навіть фальшива носова хвиля та кільватер, щоб відповідати очевидному вкороченню корпусу. Це була спроба ввести спостерігача в оману щодо розміру, а отже, ідентичності корабля.

Читайте також:
ЗСУ могли уразити на аеродромі ЗСУ могли уразити на аеродромі "Борисоглєбськ" рідкісні авіаційні боєприпаси
За рік боїв під Вугледаром Росія втратила більше елітних воїнів, ніж за 10 років у Чечні За рік боїв під Вугледаром Росія втратила більше елітних воїнів, ніж за 10 років у Чечні
Підрив А-50: Суд в Білорусі засудив до 25 років в'язниці українця Підрив А-50: Суд в Білорусі засудив до 25 років в'язниці українця
Фейкова інвалідність для військовозобов'язаних в Харкові коштувала 29 тис. доларів: Першій підозрюваній обрали запобіжний захід Фейкова інвалідність для військовозобов'язаних в Харкові коштувала 29 тис. доларів: Першій підозрюваній обрали запобіжний захід