USD
НБУ
39.55
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.06
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 5 7 8 3 0 (+870)
USD
НБУ
39.55
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.06
Готівка
42.90

Росія заселяє своїми громадянами окуповані території, щоб змінити етнос регіонів, – Маляр

Переселенцям всіляко сприяє окупаційна влада
депортація
Джерело: відкриті джерела

Росія намагається вплинути на зміну етнічного складу населення тимчасово окупованої території України. Про це у своєму Telegram написала заступниця міністра оборони Ганна Маляр. 

Де окупанти найактивніше заселяють росіян

Найбільш активно ці заходи відбуваються у Луганській області. Саме туди переселяють росіян з віддалених регіонів РФ. Переважно це представники нацменшин і малозабезпечені родини. 

У такий спосіб противник прагне знищити українську державність та національну самоідентичність суспільства на тимчасово окупованих українських територіях.

"Переселенцям з Росії на тимчасово окупованій території України всіляко сприяють місцеві російські окупаційні адміністрації, які забезпечують негайне розміщення сімей прибулих, працевлаштування, надання доступних (пільгових) кредитів на придбання житла, розвиток бізнесу тощо", – розповіла Маляр.

Що відбувається з місцевими мешканцями

Місцевих мешканців тимчасово окупованої території України, особливо тих, які підозрюються в дотриманні проукраїнських позиції, російські окупанти під різноманітними приводами продовжують депортувати у РФ.

Раніше ми писали, що у Верховній Раді зареєстрований законопроєкт щодо встановлення кримінальної відповідальності за насильницьке вивезення людей з України.

 

Читайте також:
Україна вперше збила російський бомбардувальник Ту-22М3: Деталі операції Україна вперше збила російський бомбардувальник Ту-22М3: Деталі операції
Росія завдала масованого удару по Дніпропетровщині: Зруйновано будинки, є жертви та поранені Росія завдала масованого удару по Дніпропетровщині: Зруйновано будинки, є жертви та поранені
G7 активізує постачання ППО для України G7 активізує постачання ППО для України
У новому законі про мобілізацію можуть бути проблеми з конституційністю в питанні обмеження прав ухилянтів, – Малюська У новому законі про мобілізацію можуть бути проблеми з конституційністю в питанні обмеження прав ухилянтів, – Малюська