USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20
Втрати орків: 5 7 2 3 0 0 (+950)
USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20

Росія заселяє своїми громадянами окуповані території, щоб змінити етнос регіонів, – Маляр

Переселенцям всіляко сприяє окупаційна влада
депортація
Джерело: відкриті джерела

Росія намагається вплинути на зміну етнічного складу населення тимчасово окупованої території України. Про це у своєму Telegram написала заступниця міністра оборони Ганна Маляр. 

Де окупанти найактивніше заселяють росіян

Найбільш активно ці заходи відбуваються у Луганській області. Саме туди переселяють росіян з віддалених регіонів РФ. Переважно це представники нацменшин і малозабезпечені родини. 

У такий спосіб противник прагне знищити українську державність та національну самоідентичність суспільства на тимчасово окупованих українських територіях.

"Переселенцям з Росії на тимчасово окупованій території України всіляко сприяють місцеві російські окупаційні адміністрації, які забезпечують негайне розміщення сімей прибулих, працевлаштування, надання доступних (пільгових) кредитів на придбання житла, розвиток бізнесу тощо", – розповіла Маляр.

Що відбувається з місцевими мешканцями

Місцевих мешканців тимчасово окупованої території України, особливо тих, які підозрюються в дотриманні проукраїнських позиції, російські окупанти під різноманітними приводами продовжують депортувати у РФ.

Раніше ми писали, що у Верховній Раді зареєстрований законопроєкт щодо встановлення кримінальної відповідальності за насильницьке вивезення людей з України.

 

Читайте також:
Зеленський підписав закони про ввезення енергетичного обладнання 
без мита та ПДВ Зеленський підписав закони про ввезення енергетичного обладнання 
без мита та ПДВ
У російських дронах та ракетах знайшли компоненти з понад 20 країн У російських дронах та ракетах знайшли компоненти з понад 20 країн
Російський олігарх організував схему, за якою Росія отримувала український титан для військових потреб Російський олігарх організував схему, за якою Росія отримувала український титан для військових потреб
Позиції ЗСУ в Кринках зруйновані вщент, немає змоги тримати оборону Позиції ЗСУ в Кринках зруйновані вщент, немає змоги тримати оборону