USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 6 1 5 0 (+1096)
USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00

Росія висилає посла Естонії та відкликає свого посла у Таллінні

Посол Естонії має зилишити РФ до 7 лютого
посол Естонії в РФ
Джерело: відкриті джерела

Росія понизила рівень дипломатичного представництва з Естонією та вислала посла країни через звинувачення у "русофобії". Про це йдеться у заяві російського МЗС.

У заяві зазначається, що керівництво Естонії останніми роками цілеспрямовано руйнує весь комплекс відносин із Росією. Москва також звинуватила Естонію в тому, що вона змусила її скоротити штат посольства Росії у Таллінні.

"Зараз Естонією зроблено новий недружній крок щодо радикального скорочення чисельного складу російського посольства в Таллінні, що підтверджує лінію на розвал відносин між нашими країнами. У відповідь російською стороною прийнято рішення про зниження рівня диппредставника в обох країнах до тимчасового повіреного у справах", – йдеться в повідомленні.

23 січня в МЗС Росії було викликано посла Естонії Маргуса Лайдре. Йому заявлено рішучий протест у зв'язку з діями естонської влади. Послу Естонської Республіки слід залишити Російську Федерацію до 7 лютого 2023 року.

"Уся відповідальність за розвиток такої ситуації у відносинах між Росією та Естонією цілком лежить на естонській стороні. І далі реагуватимемо на ворожі кроки керівництва Естонії", – додали у Міністерстві закордонних справ.

Раніше повідомлялося, що Таллінн в рамках нового пакета допомоги передає Україні всі 155-мм гаубиці, які має.

Крім того, Естонія також є частиною групи союзників НАТО, які рішуче виступають за те, щоб Німеччина надала Києву свої бойові танки Leopard 2, щоб допомогти відбити вторгнення Росії.

Читайте також:
Макрон думає над впровадженням ядерної зброї Франції в систему захисту Європи від РФ Макрон думає над впровадженням ядерної зброї Франції в систему захисту Європи від РФ
Окупанти майже 180 разів обстріляли українські ТЕС від початку війни Окупанти майже 180 разів обстріляли українські ТЕС від початку війни
Ситуація на фронті загострилась, – Сирський Ситуація на фронті загострилась, – Сирський
РФ знову скасувала ходу Безсмертного полку до 9 травня: Британська розвідка назвала причину РФ знову скасувала ходу Безсмертного полку до 9 травня: Британська розвідка назвала причину