USD
НБУ
39.55
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.06
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 5 6 9 6 0 (+910)
USD
НБУ
39.55
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.06
Готівка
42.90

Росія "викуповує" частини зброї, які експортувала до М'янми та Індії, – ЗМІ

Йдеться про деталі для танків та ракет
Росія прапор
Джерело: Лівий берег

Росія підозрюється у викупі військових поставок, які раніше були відправлені до М’янми та Індії. Про це пише видання Nikkei.

Росія реімпортує компоненти для вдосконалення старої зброї, призначеної для використання в Україні, покладаючись на допомогу країн, з якими вона має давні військові зв’язки.

США, європейські країни та Японія заборонили експорт товарів потенційного військового призначення до Росії з моменту її повномасштабного вторгнення в Україну в лютому 2022 року. Тож країна-агресорка вдалася до реімпорту тих компонентів, які поставляла в інші країни ще до початку вторгнення в Україну.

М'янма

Наприклад, "Уралвагонзавод", який виробляє танки для російських військових, 9 грудня 2022 року імпортував військову продукцію з М’янми на 24 млн доларів. Компоненти були зареєстровані як ті, що виготовлені "Уралвагонзаводом". М'янма їх отримала ще у 2019 році.

Коди гармонізованої системи (HS) для реімпортованих товарів свідчать про те, що компанія викупила 6775 візирів і 200 камер для установки в резервуари.

На думку японських військових, йдеться про оптичні пристрої для вимірювання відстані до цілей і прицілювання на них. Цієї ж думки дотримуються й інші аналітики.

"Росія має на зберіганні багато старих Т-72, які потребують модернізації та можуть бути відправлені на передову згодом. Можу додати, що оптика є великою проблемою для російського ВПК. Цілком імовірно, що вони таким чином намагаються отримати оптику", – вважає аналітик брюссельської аналітичної організації Міжнародної кризової групи Олег Ігнатов.

Індія

Російське Конструкторське бюро машинобудування (КБМ), яке займається виробництвом ракет, у серпні і листопаді минулого року закупило в Міністерстві оборони Індії загалом шість компонентів для прицілу нічного бачення для ракет "земля-повітря" на 150 тис. доларів США.

Усі деталі, необхідні для того, щоб ракети могли працювати вночі та за слабкого освітлення, були виготовлені компанією KBM, яка експортувала той самий тип деталей до Індії в лютому 2013 року.

Можливо, Росія повторно імпортувала запчастини для ремонту, але станом на кінець березня цього року не було жодних записів про відправлення предметів назад до Індії.

Нагадаємо, ми писали, що Іран продав Росії боєприпасів для війни проти України на суму трохи більше мільйона доларів. У документі узгоджено продаж різних типів ракет і боєприпасів. У додатку до контракту йдеться про те, що Іран передавав РФ 125-мм стволи для танків Т-72, стволи для 122-мм гаубиці Д-30, танкові, артилерійські боєприпаси.

Читайте також:
G7 активізує постачання ППО для України G7 активізує постачання ППО для України
У новому законі про мобілізацію можуть бути проблеми з конституційністю в питанні обмеження прав ухилянтів, - Малюська У новому законі про мобілізацію можуть бути проблеми з конституційністю в питанні обмеження прав ухилянтів, - Малюська
На меморіальному кладовищі ховатимуть не тільки загиблих під час війни бійців На меморіальному кладовищі ховатимуть не тільки загиблих під час війни бійців
Україна не зацікавлена у штурмовиках A-10 Warthog. Західні аналітики розбиралися, що не так Україна не зацікавлена у штурмовиках A-10 Warthog. Західні аналітики розбиралися, що не так