USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Росія утримує понад 20 тисяч військовослужбовців біля північного кордону з Україною, – Наєв

Обстановка у Північній операційній зоні залишається контрольованою
Наєв
Джерело: РБК-Україна

Командувач Об'єднаних сил Збройних сил України Сергій Наєв поінформував, що Росія утримує понад 20 тисяч військовослужбовців біля північного кордону з Україною. Вони здійснюють обстріли прикордоння та проводять розвідку.

"Станом на зараз обстановка у Північній операційній зоні залишається контрольованою. В той же час на території Російської Федерації противник створив та утримує угруповання загальною чисельністю близько 20 тис. осіб. Підрозділи ворога постійно ведуть розвідку, здійснюють обстріли прикордонних районів, активно нарощують інженерно-фортифікаційне обладнання місцевості", – йдеться у повідомленні.

Також, за словами Наєва, відмічаються заходи з переозброєння підрозділів на новітні або модернізовані зразки озброєння.

"Своєю чергою з боку Республіки Білорусь з метою посилення кордону, крім підрозділів прикордонної служби, вздовж кордону утримується близько 1800 осіб зі складу збройних сил Білорусі. Військовими та правоохоронними підрозділами на постійній основі проводяться заходи бойової підготовки, нарощується система спостереження та інженерно-фортифікаційне обладнання місцевості вздовж кордону", – додав Наєв.

Він зауважив, що воєнно-політичне керівництво Білорусі продовжує надавати допомогу РФ у збройній агресії проти України шляхом постачання та ремонту озброєння і військової техніки. 

За його словами, на підприємствах військово-промислового комплексу Білорусі здійснюється виробництво нових та переробка застарілих боєприпасів з подальшою передачею в інтересах збройних сил Росії.

Раніше ми повідомляли, що російські війська не полишають спроб прорвати кордон України на півночі, причому кілька вже було зроблені цього року.

Зазначалося, що зростання рівня загрози на Київському напрямку військове командування не спостерігає.

Читайте також:
100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень 100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень
Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог
Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет
Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат