USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 6 1 5 0 (+1096)
USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00

Росія працює над створенням наступальної біологічної зброї, – Держдеп США

Виправдовуючи свою агресію РФ поширювала фейки про так звані біолабораторії в Україні
Нед Прайс
Джерело: CNN

У США заявили, що Російська Федерація розробляє наступальну біологічну зброю. Такий крок порушує положення відповідної Конвенції, заявив представник Держдепартаменту США Нед Прайс під час брифінгу. Його доповідь опублікована на офіційному сайті американського уряду.

"Сполучені Штати вважають, що Росія продовжує підтримувати програму наступальної біологічної зброї з порушенням своїх зобов'язань, взятих під час підписання Конвенції про біологічну зброю", – сказав Прайс.

За його словами, Москва, намагаючись виправдати свою агресію, постійно поширювала і продовжує розповсюджувати фейки про так звані лабораторії біологічної зброї в Україні.

"Росія, як і Радянський Союз до неї, протягом десятиліть висувала хибні заяви про біологічну зброю, намагаючись викликати недовіру до мирних глобальних зусиль та установ громадської охорони здоров'я, які протидіють біологічним загрозам. Після повномасштабного вторгнення в Україну в лютому 2022 року пропаганда збільшила обсяг та інтенсивність своєї дезінформації про біологічну зброю у безуспішній спробі відвернути увагу від свого вторгнення в Україну, зменшити міжнародну підтримку України та виправдати свою невиправдану війну", – зазначив Прайс.

Новини за темою: США, Велика Британія та Австралія побудують флот атомних підводних човнів: Що таке оборонна угода AUKUS

За його словами, для дезінформації росіяни залучили свої пропагандистські засоби масової інформації, пов’язані з розвідкою інтернет-ресурси, парламент, а також "експертів".

"Ці суб'єкти працюють разом, щоб постійно по краплі наповнювати інформаційне середовище брехливими наративами з метою створення ілюзії великої кількості голосів, що повторюють один одного. Кремль також згодовує ці наративи народу Росії, намагаючись створити неправдиву реальність, в якій він нібито був "вимушений" втрутитися, захистити громадян Росії від зовнішніх ворогів", – додав Прайс.

Фейк про "біолабораторії"

Росія з березня 2022 року почала активно запускати фейки про певні лабораторії в Україні, де нібито розробляється "біологічна зброя".

Спершу Міністерство оборони Росії заявило, що в українських лабораторіях "під керівництвом США" розроблявся проєкт щодо розповсюдження небезпечних вірусів через птахів, які мігрують. Потім заявили про експерименти з комарами.

Жодних доказів цим заявам Росія не надала, зате посилалася на "отримані з різних джерел свідчення" та певні нечитабельні "документи", які показували під час презентації.

Читайте також:
США модернізує літак США модернізує літак "Судного дня"
Байден планує йти на дебати з Трампом Байден планує йти на дебати з Трампом
США виділили найбільший пакет допомоги на 6 млрд доларів США виділили найбільший пакет допомоги на 6 млрд доларів
Цього року в Україну прибудуть F-16 разом із пілотами та обслуговуючим персоналом, – Остін Цього року в Україну прибудуть F-16 разом із пілотами та обслуговуючим персоналом, – Остін