USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 6 1 5 0 (+1096)
USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00

Росія починає новий набір контрактників в армію. Хочуть призвати 400 тисяч осіб, – ЗМІ

У деяких регіонах РФ уже почали вручати повістки до військкоматів
Російські військові
Джерело: відкриті джерела

Міноборони Росії з 1 квітня починає новий набір контрактників в армію – хочуть призвати 400 тисяч осіб. Про це повідомляють низка російських ЗМІ.

За даними регіонального видання Ura.ru, кампанія з набору військових розпочнеться разом із весняним призовом – 1 квітня. Курирувати її на місцях будуть губернатори областей.

У регіони РФ уже розіслали квоти за кількістю необхідних контрактів. Зокрема, у Челябінській і Свердловській областях на службу мають вступити 10 тисяч осіб, у Пермському краї – 9 тисяч. Рознарядки також отримали районні та міські військкомати.

У деяких російських областях готуються до інформаційної кампанії для залучення чоловіків до лав окупаційної армії. Як стверджують співробітники ЗМІ, Центр управління регіоном (ЦУР – організація, що аналізує повідомлення користувачів соцмереж, – ред.) писатиме пости про переваги служби за контрактом.

Новини за темою: Від’єднав станцію від енергосистеми України: Окупаційному "очільнику" Запорізької АЕС повідомили про підозру

В інших областях РФ агітацію на себе беруть співробітники військкоматів. Там планують "зацікавити" людей грошима.

Крім того, повідомляється, що цього тижня жителям Воронезької області знову почали вручати повістки до військкоматів, як це було у вересні минулого року після оголошеної у РФ "часткової мобілізації". При цьому регіональна влада стверджує, що це робиться "виключно для актуалізації даних військового обліку".

Видання "Вёрстка" пише, що військкомати намагаються компенсувати втрати російської армії в дефіцитних військових спеціальностях, зараз це водії бронемашин і артилеристи.

Мобілізація в Росії

Раніше The New York Times із посиланням на американські спецслужби повідомляв, що російський диктатор Володимир Путін може мобілізувати ще більше росіян у свою армію до вже покликаних 300 тисяч людей.

The Times у свою чергу писав, що Росія найближчим часом може оголосити другу хвилю мобілізації. Цього разу Кремль має намір призвати близько 500 тисяч осіб.

Аналітики Інституту вивчення війни (ISW) ще наприкінці січня 2022 року зазначали, що керівництво Росії намагається налаштувати своїх громадян на нові хвилі мобілізації, однак цей крок не допоможе окупантам виправити внутрішні обмеження і змінити хід бойових дій. 

Читайте також:
Окупанти майже 180 разів обстріляли українські ТЕС від початку війни Окупанти майже 180 разів обстріляли українські ТЕС від початку війни
Ситуація на фронті загострилась, – Сирський Ситуація на фронті загострилась, – Сирський
РФ знову скасувала ходу Безсмертного полку до 9 травня: Британська розвідка назвала причину РФ знову скасувала ходу Безсмертного полку до 9 травня: Британська розвідка назвала причину
Повернення чоловіків з-за кордону: Польща чекає ініціативи від України Повернення чоловіків з-за кордону: Польща чекає ініціативи від України