USD
НБУ
39.23
Готівка
39.50
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.05
Втрати орків: 4 4 0 7 9 0 (+820)
USD
НБУ
39.23
Готівка
39.50
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.05

Росія перекинула на кордон з НАТО рекордну кількість ядерних бомбардувальників, – ЗМІ

Літаки знаходяться усього за 200 км від Фінляндії
Бомбардирувальники авіабаза Оленья у рф
Джерело: Barents Observer

Росія перекинула на авіабазу Оленья, що розташована усього за 200 км від кордону з Фінляндією велику кількість літаків, що здатні нести ядерні боєголовки. Про це пише The Barents Observer.

Зараз на цій авіабазі, за даними видання, зібралась найбільша кількість стратегічних бомбардувальників з початку війни. Сумарно – 25 одиниць авіації:

– 14 Ту-95

– 3 транспортні Ан-22

– 2 Ту-160

– 2 Ту-22

– Літак-заправник Іл-78

– 3 гелікоптери.

Видання зазначає, що Ту-160 і Ту-95 здатні нести ядерні боєголовки.

Російське центральне сховище ядерних боєголовок Велике Рамозеро знаходиться в 10 км від авіабази Оленья.

Чому були переміщені літаки

Стратегічні бомбардувальники в Оленьї раніше базувалися в Енгельсі поблизу міста Саратов. Розташована лише за 600 км від кордону з Україною авіабаза виявилася вразливою, коли два літаки Ту-95 були пошкоджені після, імовірно, атаки безпілотників минулого грудня. 

Вочевидь, їх перемістили, щоб запобігти можливому зруйнуванню внаслідок нових атак дронами.

Завдають авіаудари по Україні

Видання зазначає, що стратегічні бомбардувальники, які вилітають з авіабази Оленья, беруть участь в ударах крилатими ракетами по Україні.

З авіабази вильоти відбуваються майже щоденно – це як навчальні вильоти в повітряному просторі Мурманської області, так і бойові вильоти зі стрільбою по цілях в Україні.

Нагадаємо, в ніч з 13-го на 14 травня російські загарбники атакували Україну. Тоді одна із ракет вдарила по Тернополю.

Також ми писали, що 13 травня став чорним днем для російської авіації. У Брянській області було збито чотири повітряних судна – бомбардувальник Су-34, винищувач Су-35 та 2 вертольоти Мі-8.

Читайте також:
У Румунії біля кордону з Україною виявили схожі на дрон уламки У Румунії біля кордону з Україною виявили схожі на дрон уламки
Українська пісня має звучати якісно. Мрію подарувати Україні такий альбом, – Могилевська Українська пісня має звучати якісно. Мрію подарувати Україні такий альбом, – Могилевська
Прогнозування, санкційна політика, чіткість національних орієнтирів і не тільки: Зеленський окреслив головні завдання оновленої роботи РНБО Прогнозування, санкційна політика, чіткість національних орієнтирів і не тільки: Зеленський окреслив головні завдання оновленої роботи РНБО
Apple планує випустити новий iPad Pro  у травні Apple планує випустити новий iPad Pro у травні