USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 6 1 5 0 (+1096)
USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00

Росія готується до вторгнення Китаю та тренується застосовувати ядерну зброю, – FT

Критерії для потенційної ядерної відповіді варіюються від вторгнення ворога на територію РФ до більш конкретних тригерів, таких як знищення 20% російських стратегічних підводних човнів з балістичними ракетами
Ядерна зброя РФ
Джерело: відкриті джерела

Російські війська відпрацювали можливість застосування тактичної ядерної зброї на ранній стадії конфлікту з великою світовою державою, згідно з витоком інформації з російських військових файлів, які включають сценарії підготовки до вторгнення Китаю. Про це пише Financial Times.

Засекречені документи, з якими ознайомилося видання, описують поріг застосування тактичної ядерної зброї, який є нижчим, ніж Росія коли-небудь публічно визнавала.

"Схованка складається з 29 секретних російських військових файлів, створених між 2008-м і 2014 роками, включаючи сценарії військових ігор і презентації для морських офіцерів, в яких обговорюються принципи застосування ядерної зброї", – йдеться у матеріалі.

Критерії для потенційної ядерної відповіді варіюються від вторгнення ворога на територію РФ до більш конкретних тригерів, таких як знищення 20% російських стратегічних підводних човнів з балістичними ракетами.

Попри те що документи датуються 10 роками і більше, експерти стверджують, що вони, як і раніше, актуальні для сучасної російської військової доктрини.

Матеріали навчань показують, що Східний військовий округ Росії відпрацьовував численні сценарії, що зображують китайське вторгнення. Навчання дають рідкісне уявлення про те, як РФ розглядає свій ядерний арсенал як наріжний камінь своєї оборонної політики і як вона готує війська до завдання першого ядерного удару в деяких бойових умовах.

Раніше ми повідомляли, що НАТО розпочинає найбільші військові навчання з часів холодної війни. Останні подібні навчання альянсу були проведені у 1988 році.

Читайте також:
Росіяни можуть отримати тактичні переваги, поки Україна чекає допомогу від США, - ISW Росіяни можуть отримати тактичні переваги, поки Україна чекає допомогу від США, - ISW
РФ анонсувала удар по двох лікарнях у Києві РФ анонсувала удар по двох лікарнях у Києві
Британцю оголосили підозру в підпалі лондонських підприємств за вказівкою РФ Британцю оголосили підозру в підпалі лондонських підприємств за вказівкою РФ
Повторює Повторює "сирійську тактику": Росія вбила понад 90 медиків, поліцейських і рятувальників під час повторних ударів по Україні