USD
НБУ
39.78
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.85
Втрати орків: 4 6 1 0 6 0 (+800)
USD
НБУ
39.78
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.85

РФ хоче зробити Херсон мертвим містом, але їм це не вдається, – депутат облради

Попри постійні обстріли в місті постійно працюють магазини, відділення "Укрпошти", банки та медичні заклади
Обстріл Херсону

Обстріл Херсону

Джерело: Офіс Президента

Росіяни щодоби практично безперестанку обстрілюють Херсонщину – хочуть зробити Херсон мертвим містом. Але їм це не вдається: місто живе, там постійно працюють магазини, відділення "Укрпошти", банки та медичні заклади. Як нині живе Херсонщина, розповів в ефірі UWN депутат Херсонської обласної ради Сергій Хлань.

"Давайте почнемо з того, як живе зараз Херсон. Місто потерпає від обстрілів. І не тільки Херсон, і ті міста, які знаходяться здебільшого на узбережжі Дніпра. Окупанти щодня ведуть обстріл: за минулу добу більше ніж 80 разів окупанти обстріляли правобережну частину Херсонщини, 9 раз обстріляли обласний центр. І, до речі, я хочу сказати, що обстріл не означає один вибух – це може бути серія вибухів", – сказав Хлань.

Депутат зізнався: на зараз в Херсоні доволі важка ситуація. Це пов'язано з тим, що ти не знаєш, коли наступного разу "прилетить".

"От якщо в Києві ми розуміємо: повітряна тривога – переховуємось в укриттях. Там, в Херсоні, повітряна тривога – вона не встигає спрацювати, тому що відстань, з якої ведуть окупанти обстріл, настільки мала, що навіть не встигаєш, не те що сховатися, – лягти не встигаєш", – зазначив він.

Додає проблем і те, що, відступаючи з Херсона і правобережної частини Херсонщини, росіяни залишили після себе руїни: не було ані світла, ані зв'язку, ані води. Майже місяць всі служби працювали для того, щоб повернути елементарні побутові умови для громадян.

Нині ж, незважаючи на руйнування інфраструктури і постійні обстріли, місто продовжує жити: працюють магазини, мережеві супермаркети, працюють відділення "Укрпошти", працюють відділення банків, працюють медичні заклади.

"Все робиться для того, щоб життєдіяльність міста функціонувала. Я ще раз наголошую: незважаючи на всі обстріли окупантів і намагання зробити місто Херсон мертвим, у них це не вдається", – уточнив Хлань.

Нагадаємо,  10 лютого, росіяни завдали чергового ракетного удару по території України. Вночі росіяни обстріляли міста "Шахедами", а з самого ранку по території країни випустили ракети.

Читайте також:
Українці найбільше серед європейських країн готові воювати за свою країну Українці найбільше серед європейських країн готові воювати за свою країну
Хлопців і дівчат не розподілятимуть на предметі Хлопців і дівчат не розподілятимуть на предметі "Захист України": Нардепи підтримали законопроєкт
Чудова сімка: Полтавські інженери в гаражі створюють дрони для розмінування території Чудова сімка: Полтавські інженери в гаражі створюють дрони для розмінування території
США готують санкції проти китайських банків за допомогу Росії, – ЗМІ США готують санкції проти китайських банків за допомогу Росії, – ЗМІ