USD
НБУ
39.55
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.43
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 8 2 2 9 0 (+1260)
USD
НБУ
39.55
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.43
Готівка
43.00

РФ формує військове угруповання зі 100 тисяч солдатів. В ЗСУ не виключають наступ

Павлюк не виключає, що, ймовірно, на початку літа росіяни можуть мати певні сили для проведення відповідних наступальних операцій на одному з напрямків.
Окупанти, війська РФ

Російські військові 

Джерело: відкриті джерела

Росія створює нове угруповання військ у понад 100 тисяч солдатів. Ймовірно, що влітку окупанти спробують здійснити новий наступ на одному з напрямків. Про це повідомив командувач Сухопутних військ Збройних сил України Олександр Павлюк в ефірі телемарафону.

"Російські плани нам до кінця не відомі. Тільки відомі ті дані, що вони створюють угруповання понад 100 тисяч. Необов'язково, що це буде наступ. Можливо, вони будуть поповнювати свої підрозділи, які втрачають боєздатність. Але така ймовірність є, що на початок літа вони можуть мати певні сили для проведення відповідних наступальних операцій на одному з напрямків", – сказав він, відповідаючи на питання про розмови щодо ймовірного наступу росіян влітку.

Командувач Сухопутних військ не уточнив про який саме напрямок йдеться. Але, запевнив, що ЗСУ робить усе можливе, щоб росіянам не вдалося накопичити ресурси для наступу.

"Я думаю, що ми все зробимо для того, щоб максимально такі завдати втрат противнику, щоб всі їхні ресурси, які вони формують, були залучені до цього часу в бій. Але ми готуємося до різного розвитку ситуації", – підсумував він.

Що каже ISW?

Аналітики Інституту вивчення війни дійшли висновку, що росіяни, ймовірно, навесні продовжать спроби локальних атак, а також спробують підготуватися до нового наступу влітку 2024 року. 

На думку експертів ISW, російські сили спробують зберегти темпи своїх наступальних операцій по всій лінії фронту, щоб перешкодити українським військам стабілізувати свої оборонні лінії.

Аналітики вважають, що російські сили продовжать використовувати переваги, що надаються наявністю ініціативи на всьому театрі військових дій, для динамічної переоцінки своїх наступальних зусиль цієї весни та влітку, ймовірно, сподіваючись скористатися можливими слабкими місцями в обороні України.

Крім того, зазначалось, що російські війська залучають до бойових дій на сході України тактичні й оперативні резерви з метою підтримання та потенційного нарощування темпів наступальних операцій, що тривають. 

Читайте також:
Обстановка суттєво загострилася, - Сирський розповів про бої на Харківщині Обстановка суттєво загострилася, - Сирський розповів про бої на Харківщині
Важкі бої у Харківській області: Росіяни зайняли 6 сіл і підійшли до Вовчанська Важкі бої у Харківській області: Росіяни зайняли 6 сіл і підійшли до Вовчанська
Міноборони Британії оголосило про передачу Україні найбільшого в історії пакета допомоги Міноборони Британії оголосило про передачу Україні найбільшого в історії пакета допомоги
Скидали снаряди з речовиною, схожою на хлор: Росіяни застосували хімічну зброю проти українських бійців Скидали снаряди з речовиною, схожою на хлор: Росіяни застосували хімічну зброю проти українських бійців