USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Рекорд Гіннеса: Полтавець забрав першість у підтягуванні на одній руці в китайського спортсмена

Шовкоплясу вдалося виконати 25 підтягувань за одну хвилину
Шовкопляс
Джерело: Лана Вєтрова

Полтавський спортсмен Віталій Шовкопляс встановив рекорд у номінації "Найбільша кількість підтягувань на одній руці за одну хвилину". Йому вдалося виконати 25 підтягувань, повідомила керівниця Національного реєстру рекордів Лана Вєтрова.

"Це було дуже складно. Віталій Шовкопляс встановив новий світовий рекорд у номінації "Найбільша кількість підтягувань на одній руці. Неймовірні відчуття, українці – найсильніша нація у світі!" – зазначила Вєтрова.

Попередній рекорд Гіннеса в цій номінації належав Лі Цзечуань з Китаю, який виконав 24 підтягування на одній руці за одну хвилину.

Що відомо про спортсмена?

Віталію Шовкоплясу 37 років, займався карате, боксом та любить вправи на перекладині та брусах. На його рахунку – перемога на Кубку Світу з воркауту, був капітаном збірної України у 2012 році.

Джерело: відкриті джерела

Також українець – світовий рекордсмен з підтягування з додатковою вагою +32 кг 2013 року. Ще полтавець є майстром спорту міжнародного класу, абсолютним чемпіоном світу зі стрітліфтингу.

Новини за темою: Одразу два спортсмени з Полтави показали найкращий результат у Європі

Раніше

14 серпня 2022 року Віталій Шовкопляс у прямому ефірі зміг підтягнутися за 60 хвилин 273 рази. Відео відправили представникам книги рекордів Гіннеса.

Відзначимо, 17 червня Міністерство молоді та спорту України внесло зміну в наказ, який передбачає заборону збірним України виступати на турнірах, де також присутні атлети з Росії та Білорусі. Відповідна зміна вказана в документі, опублікованому на офіційному сайті відомства.

У новій версії пункту №1 присутня зміна щодо формулювання обмежень для делегацій. Замість "заборони" участі в наказі вказано "не відряджати" збірні на турніри, де присутні спортсмени з Росії та Білорусі.

Читайте також:
Наздоганяти втрачене: 16 травня відбудеться перша конференція зі спортивного маркетингу SBC Summit Ukraine Наздоганяти втрачене: 16 травня відбудеться перша конференція зі спортивного маркетингу SBC Summit Ukraine
Sport&Business Club Україна обирає найкращий маркетинговий кейс квітня. Долучайтеся до голосування! Sport&Business Club Україна обирає найкращий маркетинговий кейс квітня. Долучайтеся до голосування!
В українській збірній з волейболу виник скандал: Низка гравців відмовилися їхати в табір команди В українській збірній з волейболу виник скандал: Низка гравців відмовилися їхати в табір команди
Українським спортсменам рекомендують відмовитися від контактів і спільних фото з росіянами на Олімпіаді Українським спортсменам рекомендують відмовитися від контактів і спільних фото з росіянами на Олімпіаді