USD
НБУ
39.30
Готівка
39.80
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 7 7 4 3 0 (+970)
USD
НБУ
39.30
Готівка
39.80
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90

"Рамштайн-9": Коли відбудеться засідання і про що говоритимуть

Наступний "Рамштайн" може бути авіаційним
Рамштайн
Джерело: відкриті джерела

Засідання Північноатлантичної ради на рівні міністрів оборони відбудеться 14–15 лютого 2023 року у штаб-квартирі НАТО у Брюсселі. Про це повідомляється на сайті блоку.

Засідання пройде під головуванням генерального секретаря Північноатлантичного альянсу Єнса Столтенберга. 13 лютого глава НАТО візьме участь у пресконференції напередодні зустрічі.

Попередньо відомо, що наступна зустріч у форматі "Рамштайн" буде присвячена постачанню авіації для ЗСУ.

Зокрема, в Офісі президента України висловили сподівання, що на наступному "Рамштайні" учасники Контактної групи розглянуть передачу Києву літаків. Про це повідомив заступник голови Офісу президента Андрій Сибіга в ефірі телемарафону.

"На моє тверде переконання, і я впевнений, що в цьому ми всі пересвідчимося, цей "Рамштайн", що вже відбувся, створить нову реальність. Я також переконаний, що ми можемо його неофіційно назвати "бронетанковим Рамштайном". А ось наступний вже буде "авіаційним", – сказав Сибіга.

Додамо, президент Володимир Зеленський закликав учасників восьмого "Рамштайну" на наступному зібранні розглянути надання Україні винищувачів F-16.

"Ми маємо поспішати. Час має стати нашою спільною зброєю. У ваших силах гарантувати артилерію та авіацію, які знищать терор. У ваших силах забезпечити перемогу", – заявив український лідер.

Крім того, видання Politico зазначає, що постачання Києву західних літаків уже обговорюється – це ключове питання наступного "Рамштайну". Переговори ініціюють українські чиновники за підтримки країн Балтії.

Засідання восьмого "Рамштайну" відбулося 20 січня. Які рішення ухвалили та яку зброю нададуть Україні західні партнери читайте тут.

Читайте також:
В Індії заарештували чотирьох людей, які заманювали чоловіків воювати на боці Росії в Україні В Індії заарештували чотирьох людей, які заманювали чоловіків воювати на боці Росії в Україні
Одноразова грошова допомога для військових від громад: Як отримати, куди звертатися і чи є у воїна на це час? Одноразова грошова допомога для військових від громад: Як отримати, куди звертатися і чи є у воїна на це час?
Україна суттєво наростила виробництво боєприпасів і наздогнала Росію за виготовленням дронів-камікадзе Україна суттєво наростила виробництво боєприпасів і наздогнала Росію за виготовленням дронів-камікадзе
Безпечна освіта в умовах війни. Де найкраща ситуація з укриттями в закладах освіти? Безпечна освіта в умовах війни. Де найкраща ситуація з укриттями в закладах освіти?