USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 4 7 4 7 0 (+1200)
USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25

Привласнив мільйони гривень, які були речовими доказами: У Києві викрили прокурора

Нині прокурору обрали запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання
прокурор
Вкириття прокурора
Джерело: ДБР

Прокурору однієї з районних окружних прокуратур Києва повідомили про підозру. Він привласнив мільйони гривень, вилучених під час слідчих дій, повідомляють у пресслужбі Державного бюро розслідувань.

Зазначається, що в серпні 2023 року прокурор здійснював нагляд у кримінальному провадженні щодо приватного підприємства. Під час обшуків вилучив у комерсанта 4 млн 242 тис. у різній валюті в гривневому еквіваленті.

Однак замість передачі грошей на належне збереження прокурор забрав їх собі.

"Після цього прокурор перестав ходити на роботу та не з’являвся за адресою, вказаною як фактичне місце проживання. Фігуранта підозрюють у зловживанні службовим становищем при заволодінні чужим майном в особливо великих розмірах", – розповіли в Держбюро.

Вкириття прокурора
Джерело: ДБР

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років. Нині прокурору обрали запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання.

Новини за темою: Вимагав хабарі у перевізників. Директору департаменту КМДА повідомили про підозру

Корупційні справи

Втім, справи з корупцією в посадових органах в Україні не є новиною.

Приміром, у березні Спеціалізована антикорупційна прокуратура заявила позов до керівника одного із секторів Київської митниці про визнання необґрунтованими активів на суму понад 8,6 млн гривень. 

Йшлося про визнання необґрунтованими активів, що оформлені на родичку працівника сектору митного оформлення "Фастів" митного поста "Південний" Київської митниці. Сума – понад 8,6 млн гривень, яку планують стягнути в дохід держави (цивільна конфіскація). Матір посадовця у квітні 2023 року придбала житловий будинок і шість земельних ділянок в передмісті Києва. Вона видала доручення сину та його дружині на представництво з усіх питань.

А вже в травні Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомила про обшуки у чинного співробітника Національного антикорупційного бюро України. ЗМІ писали, що обшуки відбулися в межах розслідування про витік інформації в резонансній кримінальній справі щодо "великого будівництва".

Читайте також:
У Києві збільшили суму компенсації за придбання генераторів ОСББ для багатоповерхівок: Як її отримати? У Києві збільшили суму компенсації за придбання генераторів ОСББ для багатоповерхівок: Як її отримати?
Родичі керівництва київської Служби у справах дітей незаконно виїхали за кордон: Прокуратура почала розслідування Родичі керівництва київської Служби у справах дітей незаконно виїхали за кордон: Прокуратура почала розслідування
Елітні автівки та квартира в Туреччині: НАЗК знайшло в ексзаступника генпрокурора Вербицького незаконних статків на 29 млн гривень Елітні автівки та квартира в Туреччині: НАЗК знайшло в ексзаступника генпрокурора Вербицького незаконних статків на 29 млн гривень
У Кіровоградській області командир військової частини переплатив майже 12 млн гривень на закупівлях У Кіровоградській області командир військової частини переплатив майже 12 млн гривень на закупівлях