USD
НБУ
39.34
Готівка
39.50
EUR
НБУ
42.69
Готівка
43.05
Втрати орків: 4 3 9 9 7 0 (+780)
USD
НБУ
39.34
Готівка
39.50
EUR
НБУ
42.69
Готівка
43.05

Весна-2023 увійшла до двадцятки найтепліших у Києві

Весняні місяці, крім квітня, були теплішими за кліматичну норму
погода, квіти, квітень
Квітень виявився одним із найбільш дощових в історії
Джерело: відкриті джерела

Цьогорічна весна увійшла у двадцятку найтепліших за всю історію спостережень у столиці з 1881 року. Про це повідомили у пресслужбі Центральної геофізичної обсерваторії імені Бориса Срезневського.

За даними спостережень метеостанції обсерваторії, середня температура повітря за сезон у Києві склала +10,1°С, що на 0,7°C перевищує середні багаторічні значення.

"За весняний сезон у Києві зафіксували сім температурних рекордів добової температури повітря, більшість з них – шість – у березні. Найхолодніше було 13 березня, коли мінімальна температура опустилася під ранок до -4,0°С, а найтепліше – 18 травня, коли максимальна температура піднялася до +27,3 °С. Кількість опадів у столиці за весну склала 145 мм, а це – 99% кліматичної норми", – зазначили в обсерваторії.

Весняні місяці, крім квітня, були теплішими за кліматичну норму, особливо березень, який мав найбільше позитивне відхилення – 2,3°С.

Підсумки календарної весни у столиці
Джерело: Центральна геофізична обсерваторія імені Бориса Срезневського

Квітень-2023 увійшов до десятки найвологіших в історії

Середньомісячна температура повітря квітня у Києві склала 9,6°С, що нижче кліматичної норми на 0,4°С. Про це повідомляла метеостанція Центральної геофізичної обсерваторії імені Бориса Срезневського.

Найхолодніше було 4 квітня, коли мінімальна температура знизилась під ранок до 1,1°С, а найтепліше – 24 числа, коли максимальна температура підвищилась до +20,1°.

Опадів на проспекті Науки випало 102 мм або 243% кліматичної норми. Цьогорічний квітень посів сьому сходинку у рейтингу найвологіших у Києві з 1891 року.

Квітнева погода в Україні

Цього року в Україні був аномальний зимовий паводок, якого не спостерігали десятиліттями. 

Більш детально про весняний паводок в Україні ми розповідали тут.

Відзначимо, славнозвісний бабак Тимко прогнозував прихід весни в середині березня. Саме тоді, за віщуваннями народного синоптика, варто було чекати потепління. 

Яку погоду слід очікувати в червні – читайте в нашому матеріалі.

Новини за темою: Доведеться перемальовувати карти. Вчені прогнозують глобальні кліматичні зміни до 2100 року

Читайте також:
В Міненерго не розглядають питання щодо підвищення тарифів на електрику, – Галущенко В Міненерго не розглядають питання щодо підвищення тарифів на електрику, – Галущенко
З початку повномасштабного вторгнення понад 600 компаній переїжджали декілька разів, проте не повернулись у свої регіони З початку повномасштабного вторгнення понад 600 компаній переїжджали декілька разів, проте не повернулись у свої регіони
Готували ракетні удари по Київській телевежі та підрозділах Генштабу ЗСУ: Затримано агентів російської ФСБ Готували ракетні удари по Київській телевежі та підрозділах Генштабу ЗСУ: Затримано агентів російської ФСБ
Кешбек за купівлю українських товарів може зʼявитися у торговельних мережах вже влітку Кешбек за купівлю українських товарів може зʼявитися у торговельних мережах вже влітку