USD
НБУ
40.55
Готівка
40.95
EUR
НБУ
43.78
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 5 0 9 9 0 (+1150)
USD
НБУ
40.55
Готівка
40.95
EUR
НБУ
43.78
Готівка
44.25

Правозахисники просять МКС провести розслідування щодо Медведєва, Соловйова та Симоньян

Пропагандистів звинувачують у поширенні мови ненависті
пропаганда РФ
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

Правозахисні організації звернулися до Міжнародного кримінального суду (МКС) щодо вчинення злочинів росіянами проти українців. Про це повідомляє Міжнародна федерація за права людини (FIDH).

Йдеться про російських пропагандистів Володимира Соловйова, Маргариту Симоньян, Дмитра Кисельова, Дмитра Медведєва і Сергія Мардана та першого заступника адміністрації Путіна Олексія Громова. Пропагандистів звинувачують у поширенні мови ненависті.

Громов же несе відповідальність за поширення цих меседжів ненависті.

Зазначається, що крім пропагандистської діяльності Медведєв також очолює керівну у РФ партію "Единая Россия" та обіймає посаду заступника голови Ради безпеки з 2020 року. З 2012-го він був прем'єр-міністром, а до цього з 2008-го обіймав посаду "президента" Росії.

Загалом автори подання проаналізували 526 годин ефіру та відібрали понад 300 висловлювань, які відповідають критеріям мови ворожнечі. Проте текст цього подання буде публічним лише частково, тому що у ньому є "сенситивні матеріали, від яких залежить питання безпеки певних осіб".

Зазначимо, що кілька місяців тому Україна передала до МКС докази вчинення злочинів проти релігійних груп, завданих РФ у Криму.

Зокрема, керівник кримської прокуратури наголошував на тому, що Росія намагається встановити в Криму таку монополію РПЦ, яка відіграє одну з ключових ролей в утримані в страху та покорі до чинної влади цивільного населення півострова. Він переконаний, що такий пропагандистський механізм використовується для того, щоб стерти будь-яку українську ідентичність в Криму.

Читайте також:
Цього року в ряди ВМС стане флагман Цього року в ряди ВМС стане флагман "Гетьман Іван Мазепа": Як його застосовуватимуть
Бої у Часовому Ярі: Окупанти рухаються до Торецька Бої у Часовому Ярі: Окупанти рухаються до Торецька
З Маріуполя вивезли ще одну партію українського зерна З Маріуполя вивезли ще одну партію українського зерна
Шалені втрати на спробі взяти лиш один мікрорайон міста: Військові назвали, скільки росіян загинуло у Часовому Ярі Шалені втрати на спробі взяти лиш один мікрорайон міста: Військові назвали, скільки росіян загинуло у Часовому Ярі