USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 4 7 4 7 0 (+1200)
USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25

Посвідчення ветерана замінять на цифрове - рішення Кабміну

Документ підтягнеться в "Дію"
УДБ, ветеран війни

Фото ілюстративне

Джерело: UWN

Уряд підтримав зміни до законодавства, які дозволять отримувати та використовувати лише електронне посвідчення ветерана в "Дії". Про це пише Мінцфри.

За даними Міністерства, після рішення Кабміну його має підтримати Верховна рада. Після чого паперове посвідчення ветерани отримуватимуть за бажанням. Посвідчення в "Дії" можна перевірити за QR-кодом всього в один клік. Тож після ухвалення змін зменшиться кількість підроблених чи застарілих паперових документів.

"Зможете не боятися загубити або пошкодити посвідчення, воно буде завжди під рукою - у смартфоні", - сказано у повідомленні.

Як додати документ у "Дії"

Як отримати цифрове посвідчення:

  • потрібно авторизуватися у мобільному застосунку "Дія";
  • прогортати всі електронні документи та натиснути "Додати документ";
  • обрати "Посвідчення ветерана" з переліку.

Протягом кількох хвилин документ зʼявиться в застосунку.

Електронне посвідчення ветерана у застосунку "Дія" є аналогом паперового документа.

Крім цього в Україні запустили е-Карту послуг для ветеранів війни в громадах. Вона доступна на платформі е-Ветеран. На е-Карті ветерани та ветеранки, їхні родини, сім’ї загиблих захисників і захисниць можуть знайти послуги, що пропонуються для них державою, а також недержавні й міжнародні організації. Там представлено 7542 послуги: від психологічної підтримки, медичних програм, патріотичного виховання, працевлаштування, мистецтва до всього необхідного для розвитку ветеранських об’єднань та підприємницьких ініціатив ветеранів.

Читайте також:
У Чехії судять добровольця, який воював за Україну: Звинувачують у мародерстві У Чехії судять добровольця, який воював за Україну: Звинувачують у мародерстві
Путін не підтримує припинення вогню в Україні зараз. Зеленський має свою відповідь Путін не підтримує припинення вогню в Україні зараз. Зеленський має свою відповідь
В Україні – 14 неукомплектованих бригад, про контрнаступ говорити зарано, – Зеленський В Україні – 14 неукомплектованих бригад, про контрнаступ говорити зарано, – Зеленський
ЗСУ відійшли з мікрорайону Канал у Часовому Яру, – речник ОСУВ ЗСУ відійшли з мікрорайону Канал у Часовому Яру, – речник ОСУВ "Хортиця"