USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Посіви озимих культур цьогоріч будуть меншими на 20%, – нардеп

Український агросектор дуже сильно закредитований
пшениця
Джерело: відкриті джерела

Посіви озимих культур цьогоріч будуть меншими на 20%, ніж минулого року. Про це заявив член комітету Верховної ради з питань аграрної та земельної політики Дмитро Соломчук на брифінгу, передає "Суспільне".

Зазначається, що зменшення кількості посівів озимих культур своєю чергою призведе до скорочення вирощування пшениці у наступному сезоні.

"Аграрії менше сіють через те, що не вистачає фінансових ресурсів. І ця цифра, думаю, буде на 20% менше, ніж минулого ріку, що призведе до скорочення вирощування пшениці, хліба в Україні на наступний сезон", – сказав Соломчук.

Крім того, депутат наголосив, що український агросектор дуже сильно закредитований – на понад 100 млрд гривень, тому це великі ризики.

"І тут терміново потрібно приймати кардинальні рішення, наприклад, створювати спецфонд "Зерно України", випустити під нього облігації, викупити в аграріїв по фіксованій ціні пшеницю в розмірі хоча б 10 млн тонн, зберігати її на сертифікованих приватних елеваторах з можливістю експорту державою", – додав Соломчук.

Раніше повідомлялося, що темпи падіння цін на пшеницю стали найбільшими за останні 14 років.

Новини за темою: "Наш шлях в тому, щоб розумні українці працювали в агросекторі, рухали його вперед". Розмова з засновником Українського аграрного ліцею Андрієм Дикуном
Читайте також:
Мінагрополітики прогнозує цьогоріч скорочення урожаю зернових до 52,4 млн тонн Мінагрополітики прогнозує цьогоріч скорочення урожаю зернових до 52,4 млн тонн
Доходи українських агролідерів за минулий рік зросли на 35% Доходи українських агролідерів за минулий рік зросли на 35%
Росія вивозить крадене українське зерно до Туреччини, Ізраїлю та Лівії, - розслідування Росія вивозить крадене українське зерно до Туреччини, Ізраїлю та Лівії, - розслідування
Голод і продовольча криза: Африці бракує Голод і продовольча криза: Африці бракує "безкоштовного" зерна із Росії