USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Поширював фейки про війну в Україні: СБУ взялася за блогера Корнійчука

Для розгону фейків псевдоексперт використовував власний ютуб-канал та сторінки в популярних соцмережах
Дмитро Корнійчук
Дмитро Корнійчук
Джерело: відкриті джерела

Служба безпеки зібрала доказову базу на київського блогера, який позиціонував себе як "політексперт" та поширював фейки про війну в Україні. Про це повідомляє пресцентр СБУ.

Нардеп Сергій Лещенко заявив, що, за словами його джерел в правоохоронних органах, йдеться про блогера Дмитра Корнійчука, який виступав на каналах "112 Україна", "НАШ" та "NewsOne".

"Зловмисник заперечував збройну агресію РФ та намагався дискредитувати командування Сил оборони на користь країни-агресора. Також він розповсюджував дезінформацію про суспільно-політичну ситуацію в Україні і таким чином намагався кинути тінь на міжнародний імідж нашої держави", – зазначають у спецслужбі.

Повідомляється, що для розгону фейків псевдоексперт використовував власний ютуб-канал та сторінки в популярних соцмережах. А дописи та відеокоментарі блогера активно підхоплювали основні російські телеканали та інтернет-видання, які створювали на їхній основі постановочні сюжети та провокаційні публікації. Загальна аудиторія цих медіамайданчиків становила понад пів мільйона користувачів.

Крім того, пропагандисти країни-агресора запрошували його до участі в телеефірах ворожих інформресурсів, зокрема на канал "Звезда", який належить міноборони РФ.

За даними слідства, фігурант ще до початку повномасштабного вторгнення Росії був постійним учасником ток-шоу на телеканалах Медведчука. Там він нав’язував аудиторії прокремлівські наративи щодо внутрішньої обстановки в Україні та зовнішнього курсу нашої держави.

"Під час обшуків у помешканні проросійського блогера виявлено комп’ютери та мобільні телефони із доказами його підривної діяльності. Наразі слідчі Служби безпеки повідомили йому про підозру за чч. 2, 3 ст. 436-2 Кримінального кодексу України (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників)", – йдеться у дописі.

Вирішується питання щодо обрання фігуранту запобіжного заходу. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину. Зловмиснику загрожує до восьми років тюрми з конфіскацією майна.

Нагадаємо

У вересні Служба безпеки викрила нові злочини прокремлівського блогера-мільйонника Юрія Подоляки, який переховується від правосуддя на території Росії.

Раніше співробітники СБУ задокументували його участь у проведенні інформаційно-психологічних операцій проти України на замовлення російських спецслужб.

Наразі встановлено факти причетності Подоляки до коригування ракетних ударів агресора по Миколаєву на початку повномасштабного вторгнення РФ.

Згодом завдяки доказовій базі Служби безпеки України до 15 років тюремного ув’язнення заочно засудили проросійського блогера-мільйонника Юрія Подоляку, який наводив ракети РФ на Миколаїв. 

Читайте також:
100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень 100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень
Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог
Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет
Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат