USD
НБУ
41.28
Готівка
41.55
EUR
НБУ
44.81
Готівка
45.35
Втрати росіян: 6 8 1 5 8 0 (+1350)
USD
НБУ
41.28
Готівка
41.55
EUR
НБУ
44.81
Готівка
45.35

Пошкодження тральщика "Александр Обухов": У ГУР розповіли деталі операції

Отвір у газоході двигуна російського корабля створили певним "гострим предметом", що і призвело до критичних пошкоджень
Тральщик Алєксандр Обухов
Тральщик "Алєксандр Обухов"
Джерело: відкриті джерела

Стали відомі деталі операції, внаслідок якої був виведений з ладу тральщик Балтійського флоту ЗС РФ "Александр Обухов". Про це розповів представник Головного управління розвідки МО України Євгеній Єрін в ефірі телемарафону.

За його словами, отвір у газоході двигуна російського корабля створили певним "гострим предметом", що і призвело до критичних пошкоджень.

"Кожна операція – труд багатьох людей: це і планування, і збір інформації, і робота з людьми. Можу сказати з упевненістю, що це не останній наш крок. Основна наша ціль – підрив боєздатності ворога, пошук його слабких місць, де можна завдати максимальних збитків", – сказав він.

Передісторія

7 жовтня стало відомо, що внаслідок успішної операції Головного управління розвідки Міноборони України виведено з ладу тральщик Балтійського флоту ЗС РФ "Александр Обухов". Корабель, який базувався у місті Балтійськ та мав виходити на бойове чергування, зазнав серьйозних пошкоджень – через загадкову появу отвору у газоході до двигуна потрапила вода: "Обухов" захлинувся.

В кораблі пошкоджено двигун М-503, який є доволі дефіцитним. Ремонт ключової установки технічно складний та дороговартісний, додають в розвідці.

Читайте також:
Чи буде мобілізація з 18 років, – думка експерта Чи буде мобілізація з 18 років, – думка експерта
Чи закінчиться війна у 2025 році та на яких умовах? – експерт Чи закінчиться війна у 2025 році та на яких умовах? – експерт
Міноборони сертифікувало першу приватну школу операторів БпЛА Міноборони сертифікувало першу приватну школу операторів БпЛА
Україна закликає Міжнародну морську організацію прибути в Одесу через російські обстріли портів Україна закликає Міжнародну морську організацію прибути в Одесу через російські обстріли портів