USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 4 7 4 7 0 (+1200)
USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25

Побутових споживачів відключать від ліній, які живлять критичну інфраструктуру

Це дозволить мати справедливий розподіл електроенергії
світло енергетики
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

В Україні планують від’єднати побутових споживачів від електричних ліній, які живлять критичну інфраструктуру. Про це повідомив голова Держенергонагляду Руслан Слободян в ефірі телемарафону.

Тепер буде оновлено перелік об’єктів, які не підлягають знеструмленню, що сприятиме більш справедливому розподілу електроенергії для споживачів.

Слободян пояснив, що останнім часом у містах, де є велика кількість об’єктів критичної інфраструктури, більше відключень припадає саме на побутових споживачів. Тому необхідно розвантажити лінії електропередачі, які живлять важливі об’єкти. При цьому споживачів, які можуть бути задіяні у графіках погодинних відключень, приєднають до інших ліній.

Яка ситуація в енергетиці

Слободян додав, що ушкодження в енергетиці надзвичайно великі, адже українська енергосистема втратила понад 9 ГВт високоманеврової генерації, які, вочевидь, не вдасться повністю відновити до зими. Тож українцям треба бути готовими до відключень і складної зими.

"Обсяги відключень напряму залежатимуть від того, скільки об’єктів генерації вдасться відновити за цей час. Якщо вдасться пройти цей період у полегшеному режимі – це буде тільки плюс", – додав він. 

Економія світла

В Yasno вважають, що кожна сім'я може без зайвих зусиль і цивілізаційних втрат зменшити споживання електроенергії на 25%.

Там зазначають, що підвищення тарифів з 1 червня не спонукає людей економити.

Також у компанії закликали громадян підготувати свої будинки до зими і сконцентрувати свою увагу на двох питаннях: перше – чи живляться від генераторів насоси, які качають тепло будинком; друге – чи заживлені від генераторів ліфти.

Читайте також:
У Києві збільшили суму компенсації за придбання генераторів ОСББ для багатоповерхівок: Як її отримати? У Києві збільшили суму компенсації за придбання генераторів ОСББ для багатоповерхівок: Як її отримати?
Путін не підтримує припинення вогню в Україні зараз. Зеленський має свою відповідь Путін не підтримує припинення вогню в Україні зараз. Зеленський має свою відповідь
В Україні – 14 неукомплектованих бригад, про контрнаступ говорити зарано, – Зеленський В Україні – 14 неукомплектованих бригад, про контрнаступ говорити зарано, – Зеленський
ЗСУ відійшли з мікрорайону Канал у Часовому Яру, – речник ОСУВ ЗСУ відійшли з мікрорайону Канал у Часовому Яру, – речник ОСУВ "Хортиця"