USD
НБУ
39.72
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.81
Готівка
43.15
Втрати орків: 4 8 4 0 3 0 (+1740)
USD
НБУ
39.72
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.81
Готівка
43.15

Північна Корея передала РФ тисячу контейнерів із військовим обладнанням і боєприпаси, – Білий дім

У Білому домі засудили дії КНДР
Кім Чен Ин
Джерело: Reuters

Північна Корея передала Росії тисячу контейнерів з "військовим обладнанням", а в обмін розраховує отримати важку зброю, включно з авіацією. Про це повідомив координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі, передає DW.

"У нас є інформація, що Північна Корея поставила Росії зброю для застосування в Україні. КНДР надала Росії понад 1000 контейнерів військового обладнання та боєприпасів", – заявив Кірбі на брифінгу.

Водночас Білий дім опублікував зображення, на яких, за його словами, видно, що контейнери було завантажено на корабель під російським прапором, а потім відправлено поїздом на південний захід Росії.

Згідно з їхніми даними, контейнери були відправлені між Наджином на північному сході Північної Кореї і російським портом Дунай недалеко від Владивостока з 7 вересня по 1 жовтня.

"Ми засуджуємо Північну Корею за надання Росії цієї військової техніки, яка буде використовуватися для нападу на українські міста, вбивства українських мирних жителів і продовження незаконної війни Росії", – зазначив американський чиновник.

"Це військове партнерство між Північною Кореєю та Росією, що розширюється, включно з будь-якою передачею технологій з Росії до Північної Кореї, підриває регіональну стабільність і глобальний режим нерозповсюдження", – додав він.

Нагадаємо, раніше голова української розвідки Кирило Буданов повідомляв, що Північна Корея уже півтора місяця постачає Росії озброєння.

Як писали американські ЗМІ, Чен Ин на зустрічі з президентом РФ Володимиром Путіним обговорить питання збільшення постачання Росії озброєння для війни з Україною. 

Читайте також:
Мобілізація авто: У кого забиратимуть транспортний засіб та коли повертатимуть Мобілізація авто: У кого забиратимуть транспортний засіб та коли повертатимуть
Попри ворожі обстріли Куп'янського району люди повертаються з евакуації засаджувати та обробляти городи Попри ворожі обстріли Куп'янського району люди повертаються з евакуації засаджувати та обробляти городи
В якомусь сенсі Вовчанськ перетворюється на Бахмут чи Мар'їнку, – глава поліції Харківщини В якомусь сенсі Вовчанськ перетворюється на Бахмут чи Мар'їнку, – глава поліції Харківщини
На Харківщині йдуть активні дії. Прориву української оборони немає На Харківщині йдуть активні дії. Прориву української оборони немає