USD
НБУ
40.64
Готівка
41.00
EUR
НБУ
43.69
Готівка
44.10
Втрати орків: 5 4 5 0 9 0 (+1280)
USD
НБУ
40.64
Готівка
41.00
EUR
НБУ
43.69
Готівка
44.10

ЗМІ повідомили, яку військову допомогу Південна Корея може надати Україні

Сеул активно заходить на оборонні ринки, на яких раніше була дуже активна РФ
Південна Корея Україна
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

Південна Корея проводить справжню експансію на світовому ринку озброєння з окремим прицілом на Європу. Про це пише Defense Express.

Для прикладу, видання наводить допомогу Польщі. Їй Корея продала танки K2, САУ K9, ракетні системи K239 Chunmoo та літаки FA-50, загалом на 12 млрд доларів і залучила до цього майже всі свої козирі: швидке постачання із наявних запасів, кредитування та широку локалізацію.

Крім того, під час виконання контракту Сеул демонструє комбіноване постачання, тобто коли перша партія із вживаних машин передається протягом декількох місяців, а вже потім надходять абсолютно нові машини, а згодом починається локалізоване виробництво.

Таким чином Польща отримала першу партію танків K2 вже через 102 дні після контактування, через пів року вже мали 15 танків К2 та 48 САУ К9, а до 2025 року мають отримати ще 165 танків та 164 САУ. Після цього поляки мають право виготовити самостійно 820 танків у версії K2PL у темпі понад сотню машин на рік.

Схожа схема була і з Румунією. Бухарест вже майже законтрактував K2 та K9, а також активно дивиться на БМП AS21 Redback. При цьому Корея готова не тільки поставити Румунії бронетехніку, але й зробити дороги під неї. І йдеться також про дуже широку локалізацію та спільне виробництво.

Defense Express зазначає, що Корея активно заходить на оборонні ринки, на яких раніше була дуже активна РФ. Наприклад, просуває замість російських С-400 свій ЗРК KM-SAM, щоправда, поки у країнах Сходу: тверді контракти з ОАЕ, Саудівською Аравією та потенційний з Іраком. При цьому ціна на цей ЗРК доволі цікава – близько 320 млн доларів за батарею – це для комплексу із можливістю перехоплення балістичних ракет.

Яку зброю може надати Південна Корея для України

Видання зазначає, що Сеул планує зняти обмеження щодо експорту озброєння. Але Південна Корея навряд буде готова віддавати значні запаси свого актуального озброєння і скоріше буде зосереджена саме на комерційних контрактах. При цьому може бути у них максимально зацікавлена і через те, що зброю значно легше продавати, якщо вона має приписку "перевірено у реальному бою".

Також у Сеула є "неліквідні" зразки озброєння. Йдеться про російську бронетехніку, яка була отримана у вигляді виплати за борги. Це загалом 43 танки Т-80У, 67 БМП-3, а також 20 БТР-80, про які вперше йшлося ще у квітні 2022 року. І тепер їх передача стає цілком можливою.

Що каже Сеул?

Південна Корея заявила, що перегляне можливість постачання зброї в Україну після того як КНДР та Російська Федерація підписали пакт про взаємну оборону у разі війни.

Крім того, Сеул запровадить додаткові санкції проти чотирьох кораблів, п’яти організацій і восьми осіб, причетних до передачі зброї та нафти між Росією та Північною Кореєю.

Читайте також:
В Україні дозволили збільшувати бронь від мобілізації для чиновників і працівників держпідприємств В Україні дозволили збільшувати бронь від мобілізації для чиновників і працівників держпідприємств
Відсьогодні на імпорт яєць і цукру з України до ЄС діють тарифні квоти Відсьогодні на імпорт яєць і цукру з України до ЄС діють тарифні квоти
Росія вдарила по аеродрому в Миргороді, де стояли непрацюючі літаки Су-27, на яких вже давно ніхто не літав Росія вдарила по аеродрому в Миргороді, де стояли непрацюючі літаки Су-27, на яких вже давно ніхто не літав
Під прикриттям перук: В Одесі діяла агентурна група ФСБ, яка, використовуючи накладні зачіски, розвідувала локації систем ППО Під прикриттям перук: В Одесі діяла агентурна група ФСБ, яка, використовуючи накладні зачіски, розвідувала локації систем ППО