USD
НБУ
41.22
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.52
Готівка
45.90
Втрати росіян: 6 5 9 2 2 0 (+1280)
USD
НБУ
41.22
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.52
Готівка
45.90

Під виглядом благодійності: У Запоріжжі двоє спільників реалізували схему незаконного виїзду військовозобов’язаних за кордон

Ціна послуги сягала від 10 до 15 тисяч доларів
затримання фігурантів_5
Затримання фігурантів
Джерело: Нацполіція

У Запоріжжі очільник благодійного фонду та його пособник реалізували схему незаконного переправлення чоловіків призовного віку через український кордон. "Умільці" оформляли фіктивне опікунство над людьми з інвалідністю, повідомили в пресслужбі Національної поліції України.

Слідство з'ясувало, що чоловіки 28 та 57 років забезпечували безперешкодний перетин державного кордону України для громадян призовного віку.

Вони вигадали схему: оформляли фіктивне опікунство над людьми з інвалідністю для їхнього супроводження начебто на лікування за кордон. За свої послуги фігуранти брали від 10 000 до 15 000 доларів.

Частину суми "клієнт" мав сплатити одразу. А решту – коли пройшов митний контроль.

"Затримали обох підозрюваних під час отримання першої частини обумовленої суми в розмірі 5 тисяч доларів", – розповіли правоохоронці.

Наразі стосовно голови благодійного фонду та його пособника вирішується питання щодо обрання запобіжних заходів. Слідчі дії тривають.

Новини за темою: Майже 100 обшуків у десяти областях. В Україні викрита масштабна схема ухилення від призову

До речі, не так давно ми повідомляли про те, що в Україні дедалі частіше фіксується бум фіктивних шлюбів із жінками-інвалідами для отримання відстрочки від мобілізації та виїзду за кордон. 

Розслідувачі стверджують, що "бізнес" фіктивних шлюбів користується тим, що такі послуги практично неможливо довести. Однак правоохоронцям іноді вдається затримувати людей, які заробляють гроші на цьому. Так, учасники подібних схем заробляють від 1500 до 7000 доларів за організацію шлюбів.

Читайте також:
ЗСУ могли уразити на аеродромі ЗСУ могли уразити на аеродромі "Борисоглєбськ" рідкісні авіаційні боєприпаси
За рік боїв під Вугледаром Росія втратила більше елітних воїнів, ніж за 10 років у Чечні За рік боїв під Вугледаром Росія втратила більше елітних воїнів, ніж за 10 років у Чечні
Підрив А-50: Суд в Білорусі засудив до 25 років в'язниці українця Підрив А-50: Суд в Білорусі засудив до 25 років в'язниці українця
Фейкова інвалідність для військовозобов'язаних в Харкові коштувала 29 тис. доларів: Першій підозрюваній обрали запобіжний захід Фейкова інвалідність для військовозобов'язаних в Харкові коштувала 29 тис. доларів: Першій підозрюваній обрали запобіжний захід