USD
НБУ
41.28
Готівка
41.55
EUR
НБУ
44.81
Готівка
45.35
Втрати росіян: 6 8 1 5 8 0 (+1350)
USD
НБУ
41.28
Готівка
41.55
EUR
НБУ
44.81
Готівка
45.35

Олімпійський комітет Азії допустив до Азійських ігор-2023 атлетів з Росії та Білорусі у нейтральному статусі

Азійські ігри стартують 23 вересня
Азійські Ігри
Джерело: відкриті джерела

Російські та білоруські спортсмени візьмуть участь в Азійських іграх 2023 року. Про це повідомляє Inside The Games.

Міжнародний олімпійський комітет (МОК) у відповідь на повномасштабне вторгнення Росії в Україну у 2022 році вирішив відсторонити спортсменів з РФ та Білорусі від змагань. У березні 2023-го МОК змінив свою позицію і рекомендував спортивним федераціям допустити росіян та білорусів у нейтральному статусі.

На початку 2023 року Олімпійський комітет Азії офіційно запросив атлетів з Росії та Білорусі взяти участь в Азійських іграх. Задля цього в організації навіть погодилися знайти рішення для участі росіян та білорусів у змаганнях поза конкурсом – для здобуття олімпійських ліцензій у Париж-2024.

Новини за темою: Одразу два спортсмени з Полтави показали найкращий результат у Європі

Національні олімпійські комітети Росії та Білорусі погодилися на пропозицію та візьмуть участь у континентальній першості Азії. Російські та білоруські атлети не боротимуться за медалі, а виступатимуть задля здобуття ліцензій на Олімпіаду-2024. Однак міжнародні федерації з олімпійських видів спорту, які будуть представлені в програмі Парижа-2024, самостійно визначатимуть, чи допускати російських та білоруських спортсменів до Азійських ігор 2023 року.

У Азійських іграх-2023, які відбудуться з 23 вересня по 8 жовтня у китайському Ханчжоу, змагатимуться майже 500 атлетів з Росії та Білорусі. Участь у турнірі вони візьмуть як нейтральні спортсмени без національної символіки.

Бойкот Олімпіади Україною

Україна ще наприкінці січня заявляла, що може бойкотувати Олімпійські ігри у Парижі, які відбудуться у 2024 році, якщо російським та білоруським спортсменам дозволять повернутися на міжнародні спортивні арени до припинення агресії РФ. 

Міжнародний олімпійський комітет 25 січня опублікував заяву, в якій закликав дозволити окремим російським і білоруським спортсменам, які не підтримують війну в Україні, брати участь у спортивних змаганнях під нейтральним прапором.

Олімпійський і Паралімпійський комітети США підтримують ідею участі російських та білоруських спортсменів у літніх Олімпійських іграх 2024 року в Парижі, якщо вони не виступатимуть під прапорами своїх країн або в їхніх кольорах. 

Читайте також:
67-річна українська шахістка стала 12-разовою чемпіонкою світу 67-річна українська шахістка стала 12-разовою чемпіонкою світу
Один із найбільших банків Сінгапуру ввів обмеження щодо РФ Один із найбільших банків Сінгапуру ввів обмеження щодо РФ
Ярослава Магучіх та Єгор Якушенко стали найкращими спортсменами вересня за версією НОК Ярослава Магучіх та Єгор Якушенко стали найкращими спортсменами вересня за версією НОК
Тенісистка Людмила Кіченок встановила рекорд України та повторила досягнення Еліни Світоліної Тенісистка Людмила Кіченок встановила рекорд України та повторила досягнення Еліни Світоліної