USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 6 9 4 0 (+1510)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Олімпійський комітет Азії допустив до Азійських ігор-2023 атлетів з Росії та Білорусі у нейтральному статусі

Азійські ігри стартують 23 вересня
Азійські Ігри
Джерело: відкриті джерела

Російські та білоруські спортсмени візьмуть участь в Азійських іграх 2023 року. Про це повідомляє Inside The Games.

Міжнародний олімпійський комітет (МОК) у відповідь на повномасштабне вторгнення Росії в Україну у 2022 році вирішив відсторонити спортсменів з РФ та Білорусі від змагань. У березні 2023-го МОК змінив свою позицію і рекомендував спортивним федераціям допустити росіян та білорусів у нейтральному статусі.

На початку 2023 року Олімпійський комітет Азії офіційно запросив атлетів з Росії та Білорусі взяти участь в Азійських іграх. Задля цього в організації навіть погодилися знайти рішення для участі росіян та білорусів у змаганнях поза конкурсом – для здобуття олімпійських ліцензій у Париж-2024.

Новини за темою: Одразу два спортсмени з Полтави показали найкращий результат у Європі

Національні олімпійські комітети Росії та Білорусі погодилися на пропозицію та візьмуть участь у континентальній першості Азії. Російські та білоруські атлети не боротимуться за медалі, а виступатимуть задля здобуття ліцензій на Олімпіаду-2024. Однак міжнародні федерації з олімпійських видів спорту, які будуть представлені в програмі Парижа-2024, самостійно визначатимуть, чи допускати російських та білоруських спортсменів до Азійських ігор 2023 року.

У Азійських іграх-2023, які відбудуться з 23 вересня по 8 жовтня у китайському Ханчжоу, змагатимуться майже 500 атлетів з Росії та Білорусі. Участь у турнірі вони візьмуть як нейтральні спортсмени без національної символіки.

Бойкот Олімпіади Україною

Україна ще наприкінці січня заявляла, що може бойкотувати Олімпійські ігри у Парижі, які відбудуться у 2024 році, якщо російським та білоруським спортсменам дозволять повернутися на міжнародні спортивні арени до припинення агресії РФ. 

Міжнародний олімпійський комітет 25 січня опублікував заяву, в якій закликав дозволити окремим російським і білоруським спортсменам, які не підтримують війну в Україні, брати участь у спортивних змаганнях під нейтральним прапором.

Олімпійський і Паралімпійський комітети США підтримують ідею участі російських та білоруських спортсменів у літніх Олімпійських іграх 2024 року в Парижі, якщо вони не виступатимуть під прапорами своїх країн або в їхніх кольорах. 

Читайте також:
Наздоганяти втрачене: 16 травня відбудеться перша конференція зі спортивного маркетингу SBC Summit Ukraine Наздоганяти втрачене: 16 травня відбудеться перша конференція зі спортивного маркетингу SBC Summit Ukraine
Sport&Business Club Україна обирає найкращий маркетинговий кейс квітня. Долучайтеся до голосування! Sport&Business Club Україна обирає найкращий маркетинговий кейс квітня. Долучайтеся до голосування!
В українській збірній з волейболу виник скандал: Низка гравців відмовилися їхати в табір команди В українській збірній з волейболу виник скандал: Низка гравців відмовилися їхати в табір команди
Українським спортсменам рекомендують відмовитися від контактів і спільних фото з росіянами на Олімпіаді Українським спортсменам рекомендують відмовитися від контактів і спільних фото з росіянами на Олімпіаді