USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 7 3 4 0 0 (+1260)
USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90

Окупанти вночі обстріляли територію Хмельницької АЕС: Які наслідки

Через пошкодження знеструмлено жителів міст Славута та Нетішин
Хмельницька АЕС

Хмельницька АЕС, фото ілюстративне

Джерело: wikipedia

Російські війська в ніч на 25 жовтня здійснили новий обстріл України дронами-камікадзе. Унаслідок атаки пошкоджено адміноб'єкти, будинки та навчальні заклади в містах Славута та Нетішин Хмельницької області, розповіли в ДСНС.

Водночас Міненерго повідомило, що російські війська обстріляли територію біля Хмельницької АЕС. Там пошкоджено вікна в адміністративно-побутовому та лабораторно-побутовому корпусах.

Через пошкодження ліній електропередачі знеструмлено 1,86 тис. споживачів у містах Славута та Нетішин. Відновлювальні роботи розпочнуться, щойно енергетиків допустять на місце пошкодження.

Крім того, два блоки теплової генерації через добу виведено з ремонту. У вівторок також виводили в аварійний ремонт ще три блоки ТЕС, але до кінця дня вони знову були підключені до енергомережі.

"Електроенергії, яку виробляють українські електростанції, цілком достатньо для забезпечення потреб споживачів", – уточнили в пресслужбі.

Також, за словами мера Славути Василя Сидора, наразі відомо про 20 громадян, яким надають медичну допомогу.

"Місто Славута – мирне місто, в нас немає військових частин, але о четвертій годині ночі ми попали під бомбардування і дуже багато шкоди нанесено: пошкоджені школи, садочки, інші об'єкти критичної інфраструктури. Наразі працюють усі служби щодо максимального усунення пошкоджень, які є на території міста та ближніх сіл", – розповів він у коментарі "Суспільному".

Нагадаємо, раніше ми писали, що Україна тримає запаси трансформаторів в Європі, оскільки продовжується загроза ймовірних зимових обстрілів від росіян вітчизняної енергосистеми.

Читайте також:
Військові можуть самостійно вирахувати виплати: Міноборони запустило спеціальний калькулятор Військові можуть самостійно вирахувати виплати: Міноборони запустило спеціальний калькулятор
МВС Росії оголосило в розшук Зеленського, Порошенка і генерала ЗСУ: У МЗС України вже відреагували МВС Росії оголосило в розшук Зеленського, Порошенка і генерала ЗСУ: У МЗС України вже відреагували
Напередодні Великодня СБУ попереджає про спроби РФ створити конфлікти серед релігійних громад України Напередодні Великодня СБУ попереджає про спроби РФ створити конфлікти серед релігійних громад України
На т.о. Луганщині окупанти погрожують матерям відбирати немовлят: Це порушує Конвенцію щодо злочинів геноциду На т.о. Луганщині окупанти погрожують матерям відбирати немовлят: Це порушує Конвенцію щодо злочинів геноциду