USD
НБУ
41.22
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.52
Готівка
45.90
Втрати росіян: 6 5 9 2 2 0 (+1280)
USD
НБУ
41.22
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.52
Готівка
45.90

Окупанти показали відео з відрізаною головою воїна ЗСУ: Омбудсмен уже звернувся до ООН

Військові кажуть, що до злочину причетні окупанти зі 155-ї бригади морської піхоти РФ
Окупанти, армія РФ, російські військові

Військовий РФ. Фото ілюстративне

Джерело: відкриті джерела

Російські окупанти показали в мережі відео з нібито відрізаною головою українського військового. У зв'язку з цим українська сторона звернулася до ООН і Червоного Хреста, звинувативши Росію в порушенні міжнародного права. Про це повідомив омбудсмен Дмитро Лубінець у Telegram.

Він зазначив, що такі відео ворог використовує, щоб залякати і деморалізувати українців.

"Однак це лише утверджує нас у прагненні притягнути кожного, хто вчиняє такі нелюдські звірства, до неминучої відповідальності", – додав він.

Того, хто давав наказ, – ідентифікували

Як повідомив командир відділення 24-ї ОШБ ЗСУ "Айдар" Станіслав Бунятов з позивним "Осман", до злочину причетні окупанти зі 155-ї бригади морської піхоти Росії.

За його словами, командири цієї бригади за гроші готові "викласти" особисті дані родичів своїх військових.

Українським бійцям, за словами "Османа", уже відомий позивний окупанта, який віддав наказ відрізати голови військовим ЗСУ.

Новини за темою: Перевага РФ в артилерії на Східному фронті сягає 10 до 1. Ситуація там критична, – WSJ

Не перший подібний злочин

Російська армія регулярно вдається до воєнних злочинів на території України. Ворог завдає ударів по житлових будинках і цивільній інфраструктурі, а також вдається до страт українських військовополонених.

Станом на початок липня, як повідомляли в Офісі генерального прокурора, армія РФ стратила понад 110 українських військових.

Одним із наймасовіших та найжорстокіших терактів проти українських військовополонених є вибух на території колишньої виправної колонії у селищі Оленівка на тимчасово окупованій території Донецької області. Росіяни влаштували свій цинічний злочин у ніч проти 29 липня 2022 року

Читайте також:
ЗСУ могли уразити на аеродромі ЗСУ могли уразити на аеродромі "Борисоглєбськ" рідкісні авіаційні боєприпаси
За рік боїв під Вугледаром Росія втратила більше елітних воїнів, ніж за 10 років у Чечні За рік боїв під Вугледаром Росія втратила більше елітних воїнів, ніж за 10 років у Чечні
Підрив А-50: Суд в Білорусі засудив до 25 років в'язниці українця Підрив А-50: Суд в Білорусі засудив до 25 років в'язниці українця
Фейкова інвалідність для військовозобов'язаних в Харкові коштувала 29 тис. доларів: Першій підозрюваній обрали запобіжний захід Фейкова інвалідність для військовозобов'язаних в Харкові коштувала 29 тис. доларів: Першій підозрюваній обрали запобіжний захід