USD
НБУ
41.28
Готівка
41.55
EUR
НБУ
44.81
Готівка
45.35
Втрати росіян: 6 8 1 5 8 0 (+1350)
USD
НБУ
41.28
Готівка
41.55
EUR
НБУ
44.81
Готівка
45.35

Один удар коштуватиме 1,5 долара: Південна Корея першою у світі збиватиме дрони лазерною зброєю

Зброя Block-I розроблялася протягом п’яти років
Лазерна зброя Block-I
Лазерна зброя Block-I
Джерело: відкриті джерела

Південна Корея починає масове виробництво недорогої лазерної зброї під назвою Block-I, яка успішно збивала невеликі безпілотники під час випробувань. Про це пише CNN.

Вона може точно вражати невеликі безпілотні літальні апарати та мультикоптери на близькій відстані. У релізі не вказано вартість зброї, але сказано, що кожен постріл коштуватиме лише близько 1,50 долара.

Який вигляд має ця зброя?

Попередньо відомо, що це транспортний контейнер із лазером, встановленим зверху, і щось схоже на радар або пристрій стеження, встановлений з одного боку платформи. Пристрій має розміри 9 х 3 метри х 3 метри і випускає лазерні промені, які важко виявити до удару.

"Він невидимий і безшумний, не потребує окремого боєприпасу і може працювати лише за наявності електрики", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що зброя Block-I розроблялася протягом п’яти років і коштувала понад 63 мільйони доларів.

Раніше повідомлялося, що Південна Корея не матиме жодних перешкод у допомозі летальним озброєнням Україні, якщо Росія буде поставляти КНДР високоточну зброю.

Крім того, Сеул запровадить додаткові санкції проти чотирьох кораблів, п’яти організацій і восьми осіб, причетних до передачі зброї та нафти між Росією та Північною Кореєю.

Читайте також:
КНДР офіційно визнала Південну Корею КНДР офіційно визнала Південну Корею "ворожою державою"
Міноборони сертифікувало першу приватну школу операторів БпЛА Міноборони сертифікувало першу приватну школу операторів БпЛА
ЗСУ невдовзі отримають на озброєння новий вітчизняний дрон ЗСУ невдовзі отримають на озброєння новий вітчизняний дрон "Чаклун"
Північна Корея висадила в повітря свою частину дороги, яка з'єднує державу з Південною Кореєю Північна Корея висадила в повітря свою частину дороги, яка з'єднує державу з Південною Кореєю