USD
НБУ
41.22
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.52
Готівка
45.90
Втрати росіян: 6 5 9 2 2 0 (+1280)
USD
НБУ
41.22
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.52
Готівка
45.90

Один із найбільших постачальників сільгосппродукції припинить експорт зерна з Росії

Йдеться про компанію Cargill, яка входить до десятки найбільших експортерів російського зерна
зерно

Українське зерно

Джерело: відкриті джерела

Один із найбільших постачальників сільгосппродукції Cargill припинить експорт зерна з Росії. Про це повідомляє російський "РБК" із посиланням на джерела.

Компанія вже надіслала відповідного листа до російського Мінсільгоспу. У ньому йдеться, що експорт припиниться наступного сільськогосподарського року.

"У наступному сільськогосподарському сезоні-2023/24 (почнеться з 1 липня 2023 року і триватиме до 30 червня 2024 року) ТОВ "Каргілл" не планує здійснювати експорт зерна з Росії "відповідно до обговорення питань зернового експорту, що відбулося раніше, і рекомендаціями Міністерства сільського господарства", – йдеться у листі.

Крім того, російська "дочка" Cargill повідомила, що починає переглядати портфель активів, що належить їй, пов'язаних з експортом зерна.

Водночас у РФ стверджують, що рішення компанії нібито "не позначиться" на експорті.

Варто зазначити, що Cargill – один із найбільших світових виробників та постачальників харчових та сільськогосподарських продуктів. Компанія веде бізнес у чотирьох основних напрямках: сільське господарство, харчові продукти, промисловість, а також надає фінансові послуги клієнтам із цих галузей.

Після початку повномасштабної війни РФ проти України Cargill у березні 2022 року припинила інвестиції до Росії, але її місцеві підприємства продовжували роботу.

Раніше

Міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков повідомив, що угода по "зерновій ініціативі" пролонгована ще на 120 днів.

Також в ефірі UWN економіст розповів, чому Росія змушена продовжувати "зернову угоду" і які перешкоди вона може створити для експорту українського продовольства.

Читайте також:
ЗСУ могли уразити на аеродромі ЗСУ могли уразити на аеродромі "Борисоглєбськ" рідкісні авіаційні боєприпаси
За рік боїв під Вугледаром Росія втратила більше елітних воїнів, ніж за 10 років у Чечні За рік боїв під Вугледаром Росія втратила більше елітних воїнів, ніж за 10 років у Чечні
Підрив А-50: Суд в Білорусі засудив до 25 років в'язниці українця Підрив А-50: Суд в Білорусі засудив до 25 років в'язниці українця
Фейкова інвалідність для військовозобов'язаних в Харкові коштувала 29 тис. доларів: Першій підозрюваній обрали запобіжний захід Фейкова інвалідність для військовозобов'язаних в Харкові коштувала 29 тис. доларів: Першій підозрюваній обрали запобіжний захід