USD
НБУ
41.41
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.12
Готівка
46.55
Втрати росіян: 6 3 7 0 1 0 (+1130)
USD
НБУ
41.41
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.12
Готівка
46.55

Державну шахту "Краснолиманська" очолила особа, яку підозрюють в корупції. Шахтарі б'ють на сполох

На шахті говорять про масове звільнення працівників підприємства у зв'язку з недовірою новому керівнику
шахта
Шахта
Джерело: відкриті джерела

Кабінет міністрів погодитися з пропозицією Міністерства енергетики щодо призначення виконуючим обов'язки генерального директора ДП "ВК Краснолиманська" Сергія Кобиляцького. Все б нічого, якби не його сумнівна репутація. 

Наприклад, Кобиляцького називають людиною з орбіти Олександра Януковича (сина президента-втікача). Бо ж сам Кобиляцький свого часу очолював ТОВ "Шахта 1-3 "Новогродівська", яка на той час була підконтрольна сину тодішнього президента Януковича.

Ще правоохоронці підозрюють його у розкраданні державних коштів. А про фінансові махінації горе-керівника говорили і журналісти-розслідувачі. Зокрема, портал "Наші гроші" у лютому 2023 року повідомляв про захмарні тендери очолюваного ним підприємства.

До речі, про підприємство, яке він очолював донедавна, – державне підприємство "Селидіввугілля". Тут теж не все просто. Підприємство під керівництвом Кобиляцького "напрацювало" на 29 мільйонів гривень боргу із заробітної плати, понад 1200 виконавчих проваджень, мільйонні розкрадання на тендерах та крадіжку чужого вугілля.

Тож недивно, що нині шахтарі державної шахти "Краснолиманська" виступили категорично проти нового керівника.

Напередодні призначення Кобиляцького керівником їхнього підприємства вони навіть звертались з офіційним листом до прем'єр-міністра Дениса Шмигаля і міністра енергетики Германа Галущенка.

"У разі звільнення з посади в.о. генерального директора ДП "ВК Краснолиманська" Михайла Харчевного та призначення на цю посаду іншої сторонньої людини, стає загроза масового звільнення працівників підприємства у зв'язку з недовірою новому керівнику, припинення виробничої діяльності підприємства, що призведе до втрати стабільної життєдіяльності підприємства, втрати енергоресурсу в державі в опалювально-зимовий період, який вже скоро настане, до дестабілізації та соціальної напруженості в регіоні", – йдеться в листі шахтарів.

Міненерго на чолі із Галущенком це звернення проігнорували. Не дослухався до шахтарів і уряд – Кобиляцький очолюватиме шахту "Краснолиманська". Втім чи зможе вона надалі нормально функціонувати – питання відкрите. 

Додамо, що до початку тиску на бізнес – блокування всіх рахунків підприємств бізнесмена Віталія Кропачова – шахта "Краснолиманська" видобувала більше, ніж всі вугільні підприємства України, які отримують дотації з держбюджету. Примітно, що шахта "Краснолиманська" – єдина, яка не отримувала дотацій, натомість її повністю утримувало ТОВ "Краснолиманське".

Ба більше, попри тиск на бізнес, шахта "Краснолиманська" щомісяця видобуває від 80 до 100 тисяч тонн вугілля. Таке вугілля повністю відповідає якості та вимогам українських теплоелектростанцій.

Читайте також:
Шахтарі Львівщини під стінами Міненерго вимагають виплатити борги по зарплаті. Розмова із заступником міністра завершилась безрезультатно Шахтарі Львівщини під стінами Міненерго вимагають виплатити борги по зарплаті. Розмова із заступником міністра завершилась безрезультатно
Державна шахта Державна шахта "Краснолиманська" винна ТОВ "Краснолиманське" 800 млн грн. Втім, за це правоохоронці чомусь мовчать
Шахта Шахта "Краснолиманська" щомісяця, попри тиск на бізнес, видобуває від 80 до 100 тисяч тонн вугілля, яке відповідає якості під українські теплоелектростанції
Справа ТОВ Справа ТОВ "Краснолиманське": Ця шахта одна з небагатьох, яка дійсно ефективна. Тому, ймовірно, до неї є сторонній інтерес