USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95
Втрати росіян: 6 2 3 9 9 0 (+1270)
USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95

Об'єднає підписантів безпекових угод: США представлять новий договір для України

Після того як війна закінчиться, всі країни, які підписали Ukraine Compact, і далі підтримуватимуть Україну
Салліван

Радник з національної безпеки США Джейк Салліван

Джерело: відкриті джерела

Глава Сполучених Штатів Америки Джо Байден представить новий договір щодо України. Очікується, що він об'єднає понад 20 держав, які підписали двосторонні безпекові угоди з Києвом. Про це заявив радник з питань національної безпеки президента США Джейкоб Салліван на брифінгу.

"Байден збере понад 20 світових лідерів, які також підписали свої двосторонні безпекові угоди, щоб запустити Ukraine Compact. Цей договір об'єднує всі ці країни і ясно дає зрозуміти, що ми і далі підтримуватимемо Україну в цій боротьбі, а також допоможемо нарощувати її сили, щоб вона могла надійно стримувати й захищатися від майбутньої агресії", – сказав він.

Водночас, за його словами, після того як війна закінчиться, всі країни, які підписали Ukraine Compact, і далі підтримуватимуть Україну.

Безпекові угоди з Україною

Нагадаємо, Україна вже підписала двосторонні безпекові угоди з 23 країнами. Ці договори містять підтримку у військовій, економічній та гуманітарній сферах.

Зокрема сьогодні було підписано безпекову угоду з Румунією.

Читайте також:
Латвія на початку 2025 року має намір провести міжнародний саміт Латвія на початку 2025 року має намір провести міжнародний саміт "Коаліції дронів"
У Києві зловмисники намагалися проникнути на об'єкт Міноборони У Києві зловмисники намагалися проникнути на об'єкт Міноборони
У Вовчанську точаться бої всередині багатоповерхівок У Вовчанську точаться бої всередині багатоповерхівок
Пентагон запевняє, що гроші на допомогу Україні до кінця вересня Пентагон запевняє, що гроші на допомогу Україні до кінця вересня "не згорять"