USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Нова російська залізниця на окупованих територіях уразлива для ударів ЗСУ, – Міноборони Британії

Нова залізнична гілка на південь від Донецька протяжністю близько 60 км будувалася вісім місяців
Окупанти, війська РФ

Російські військові 

Джерело: відкриті джерела

Росія будує залізницю на окупованих територіях України. Однак у ЗСУ є можливість завдавати ударів по ній. Про це повідомляє Міністерство оборони Британії в соцмережі X.

Російський диктатор Володимир Путін 18 березня заявив про будівництво залізничної гілки від Ростова-на-Дону на півдні Росії через тимчасово окуповані території України до Криму. За словами Путіна, перша ділянка залізниці нібито відновлює доступ до Бердянська.

При цьому, як зазначають у Міноборони Британії, наявна залізниця проходить через територію, яка вразлива для українських високоточних ударних систем великої дальності.

Нова залізнична гілка на південь від Донецька протяжністю близько 60 км будувалася вісім місяців.

"Це майже напевно один із найбільших інфраструктурних проєктів, які Росія здійснила на тимчасово окупованих територіях України, і відновлює залізничне сполучення, що було перерване через бойові дії за межами Донецька", – ідеться у дописі.

На думку британської розвідки, однією з цілей РФ стане підтримка активності в Маріуполі. У Міноборони Британії заявили, що росіяни, ймовірно, захочуть відновити "Азовсталь" та інші об'єкти, які зруйнували 2022 року.

Нагадаємо, у ніч на 23 березня в Росії безпілотники атакували черговий нафтопереробний завод. Тоді в британському Міноборони зазначили, що РФ для захисту НПЗ планується розгорнути системи ППО "Панцир". Однак, враховуючи розмір і масштаб російської енергетики, навряд чи Росія зможе захистити всі вразливі об'єкти.

Читайте також:
100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень 100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень
Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог
Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет
Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат