USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20
Втрати орків: 5 7 2 3 0 0 (+950)
USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20

Нова реальність? Китай представив робота-собаку з гвинтівкою на спині

Собака-робот ходить, стрибає, лежить і рухається назад під керуванням дистанційного оператора
собака-робот
Собака-робот
Джерело: скріншот

Китайські військові продемонстрували робота-собаку з автоматичною гвинтівкою на спині. Так званий "пес" здатен пересуватися й вести вогонь під дистанційним керуванням людини. Останню адаптацію робототехніки для сучасного поля бою показало на відео Центральне телебачення Китаю.

На кадрах видно, як собака-робот ходить, стрибає, лежить і рухається назад під керуванням дистанційного оператора. Під час тренування робот, який стріляє з гвинтівки, веде піхотний підрозділ у змодельовану будівлю.

"Пес" може бути новим учасником наших бойових дій у містах, замінюючи наших людей для проведення розвідки й ідентифікації ворога. А також завдавати удару по цілі", – прокоментував ролик солдат Чень Вей.

Це відео зняли під час китайсько-камбоджійських навчань "Золотий дракон-2024". І присутність роботизованих собак на навчаннях з іноземними військовими свідчить про просунуту стадію розвитку цієї технології.

"Зазвичай нове обладнання не залучають до спільних навчань з іншою країною. Тому роботи-собаки повинні були досягти певного рівня технічної зрілості", – написало видання Global Times з посиланням на анонімне джерело.

Новини за темою: Науковці з Китаю вперше змогли сповільнити швидкість світла в 10 тисяч разів

Слід додати, що минулого року китайське телебачення вже показувало електронних собак, озброєних гвинтівками. Тоді це також була демонстрація під час спільних навчань за участю камбоджійських, лаоських, малайзійських, тайських і в’єтнамських військових, які відбулися в Китаї.

А ще у 2020 році Військово-повітряні сили США демонстрували використання собак-роботів як одну з ланок у своїй передовій системі управління бойовими діями, що використовує штучний інтелект.

Читайте також:
Кулеба пояснив, чому Китай не прийме ні українську ні російську сторону Кулеба пояснив, чому Китай не прийме ні українську ні російську сторону
Тестування не виявило дефекту: CrowdStrike розкрила причину збою у Windows Тестування не виявило дефекту: CrowdStrike розкрила причину збою у Windows
Компаніям, які постраждали внаслідок глобального технічного збою, знадобиться для відновлення кілька тижнів Компаніям, які постраждали внаслідок глобального технічного збою, знадобиться для відновлення кілька тижнів
Китай з Росією розробляють безпілотник схожий на Shahed Китай з Росією розробляють безпілотник схожий на Shahed