USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Німеччина та Данія найближчими тижнями передадуть Україні десятки танків Leopard 1, - Пісторіус

Німеччина обіцяє підтримувати Україну до повної перемоги
Борис Пісторіус
Джерело: відкриті джерела

Німеччина і Данія найближчими тижнями передадуть Україні десятки танків Leopard. Про це в інтерв'ю Rzeczpospolita заявив міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус.

Він нагадав, що його країна надає другу за величиною військову допомогу у світі після США та найбільшу військову допомогу в Європі, яка включає, серед іншого, системи ППО, танки, артилерійська техніка, логістика, ремонт тощо.

"Найближчими тижнями в Україну будуть доставлені десятки бойових танків Leopard 1 A5, які нададуть Німеччина та Данія. Крім того, лише в травні ми підготували новий пакет допомоги на суму 2,7 мільярда євро, який включає додаткові терміново необхідні озброєння, такі як додаткові системи ППО IRIS-T SLM", - зазначив міністр.

Коментуючи саміт НАТО у Вільнюсі Пісторіус підкреслив, що поки в Україні точиться війна, мова про вступ до Альянсу вестися не може.

"Під час Вільнюського саміту вперше відбудеться засідання Ради Україна-НАТО на рівні глав держав чи урядів. Таким чином, Київ отримає рівноправне місце за столом цього органу Альянсу. Це великий крок до адаптації до структур і процесів НАТО.

Під час моїх нещодавніх зустрічей із Генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом ми знову дійшли згоди щодо того, що Альянс ніколи не повинен ставати стороною конфлікту. Тому ми не зможемо відповісти на питання щодо вступу України до НАТО, поки в Україні триває війна. Тільки тоді ми всі, а союзників, я думаю, тоді буде 32, разом зі Швецією разом з Україною вирішуватимемо умови вступу до Альянсу", - додав він.

Нагадаємо, у Офісі президента наголошували, що Україна розраховує отримати запрошення на вступ до НАТО на саміту у Вільнюсі.

Читайте також:
НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання
РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters
Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну
РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням