USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20
Втрати орків: 5 7 2 3 0 0 (+950)
USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20

Нічна атака на Львів: Вщент згоріло 300 тонн гуманітарки

Внаслідок атаки є загиблий
Нічний удар по Львову
Нічний удар по Львову
Джерело: ДСНС України

Ввечері 18 вересня РФ запустила дрони-камікадзе з Приморсько-Ахтарська у Краснодарському краї. За п’ять годин вони долетіли до Львова, де і атакували промислові склади. Про це повідомив голова місцевої ОВА Максим Козицький.

Згодом з-під завалів дістали 26-річного чоловіка, його госпіталізували. 29-річна потерпіла попередньо відмовилася від госпіталізації. Також є загиблий і ще одна людина травмована.

Знищено 300 тонн гуманітарної допомоги.

Російський удар знищив склад неурядової організації "Карітас-Спес" у Львові. Про це у своїй заяві повідомила гуманітарна координаторка Організації Об'єднаних Націй в Україні Деніз Браун.

Вона засудила сьогоднішній російський удар по Львову, через який вщент вигорів гуманітарний склад із 300 тоннами допомоги.

"Я найрішучіше засуджую російський удар, унаслідок якого сьогодні вранці було зруйновано склад неурядової організації "Карітас-Спес" у Львові, на заході України. Цей важливий гуманітарний об’єкт, де було близько 300 тонн гуманітарної допомоги, вигорів вщент", – зазначила Браун.

Вона наголосила, що впродовж року удари по гуманітарних об’єктах посилились, що впливає на тих, хто вже потерпає від жахливих наслідків війни.

Координаторка ООН нагадала, що гуманітарні співробітники, установи та активи захищені міжнародним гуманітарним правом, а удари по них суворо заборонені.

Читайте також:
Зеленський підписав закони про ввезення енергетичного обладнання 
без мита та ПДВ Зеленський підписав закони про ввезення енергетичного обладнання 
без мита та ПДВ
У російських дронах та ракетах знайшли компоненти з понад 20 країн У російських дронах та ракетах знайшли компоненти з понад 20 країн
Вбивство Фаріон: 18-річного підозрюваного взяли на 60 днів під варту без права внесення застави Вбивство Фаріон: 18-річного підозрюваного взяли на 60 днів під варту без права внесення застави
Позиції ЗСУ в Кринках зруйновані вщент, немає змоги тримати оборону Позиції ЗСУ в Кринках зруйновані вщент, немає змоги тримати оборону