USD
НБУ
41.28
Готівка
41.55
EUR
НБУ
44.81
Готівка
45.35
Втрати росіян: 6 8 1 5 8 0 (+1350)
USD
НБУ
41.28
Готівка
41.55
EUR
НБУ
44.81
Готівка
45.35

Не задекларував віллу в Іспанії: Нардепу Герасимову вручили обвинувальний акт, справа пішла до суду

Під час вручення обвинувального акту він відмовлявся брати матеріали провадження
Артур Герасимов
Артур Герасимов
Джерело: відкриті джерела

Правоохоронці САП та НАБУ вручили обвинувальний акт народному депутату Артуру Герасимову його обвинувачують у внесенні завідомо недостовірних відомостей до щорічної декларації за 2020 рік. Справу вже направлено до суду.

В САП розповіли, що загальна сума незадекларованих нардепом відомостей становить майже 8 млн гривень. Зокрема, до виправленої декларації за 2020 рік депутат не вніс відомості про належні йому та його дружині двоповерхове житлове приміщення та паркомісце, які розташовані у Королівстві Іспанія, загальною вартістю 228 тис. євро, а також про наявність грошових активів у розмірі 1657 доларів США, що були розміщені на рахунках в одному з українських банків.

"Дії депутата кваліфіковані за ознаками правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 366-2 КК України (у редакції Закону України від 04.12.2020 № 1074-ІХ). Справу стосовно нардепа скеровано до суду", сказано у повідомленні.

В НАБУ пояснили, що підозру депутату оголосили ще в січні цього року. Щоправда заочно, оскільки його місцеперебування було невідомо.

Однак згодом місце перебування встановили, а НАБУ і САП вручили обвинувальний акт особисто. Однак під час вручення обвинувального акту нардеп відмовлявся брати матеріали провадження.

Правоохоронці не повідомляють імені нардепа, в той же час, за даними Центру протидії корупції, йдеться про народного депутата від "Європейської солідарності" Артура Герасимова.

Як відомо, у квітні 2021 року журналісти писали, що співголова фракції "Європейська солідарність" Артур Герасимов не задекларував двоповерховий особняк в Іспанії, яким він та його дружина володіють із 2013 року. Після цього в НАБУ і САП розпочали розслідування.

Своєю чергою сам Герасимов казав, що нерухомість в Іспанії, про яку йдеться, була придбана до початку його політичної діяльності, до початку виборів і до обрання його народним депутатом. 

Читайте також:
Закликав силою скинути законну владу в Україні: У Києві затримали TikTok-блогера Закликав силою скинути законну владу в Україні: У Києві затримали TikTok-блогера
Оголошений в міжнародний розшук нардеп Дмитрук сьогодні голосував онлайн на засіданні правоохоронного комітету Оголошений в міжнародний розшук нардеп Дмитрук сьогодні голосував онлайн на засіданні правоохоронного комітету
Верховна Рада обмежує використання Telegram Верховна Рада обмежує використання Telegram
Втеча за кордон: Ексглаві Конституційного суду та правоохоронцям, які допомогли йому виїхати, повідомили про підозри Втеча за кордон: Ексглаві Конституційного суду та правоохоронцям, які допомогли йому виїхати, повідомили про підозри