USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 7 2 1 4 0 (+1270)
USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90

Не задекларував віллу в Іспанії: Нардепу Герасимову вручили обвинувальний акт, справа пішла до суду

Під час вручення обвинувального акту він відмовлявся брати матеріали провадження
Артур Герасимов
Артур Герасимов
Джерело: відкриті джерела

Правоохоронці САП та НАБУ вручили обвинувальний акт народному депутату Артуру Герасимову його обвинувачують у внесенні завідомо недостовірних відомостей до щорічної декларації за 2020 рік. Справу вже направлено до суду.

В САП розповіли, що загальна сума незадекларованих нардепом відомостей становить майже 8 млн гривень. Зокрема, до виправленої декларації за 2020 рік депутат не вніс відомості про належні йому та його дружині двоповерхове житлове приміщення та паркомісце, які розташовані у Королівстві Іспанія, загальною вартістю 228 тис. євро, а також про наявність грошових активів у розмірі 1657 доларів США, що були розміщені на рахунках в одному з українських банків.

"Дії депутата кваліфіковані за ознаками правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 366-2 КК України (у редакції Закону України від 04.12.2020 № 1074-ІХ). Справу стосовно нардепа скеровано до суду", сказано у повідомленні.

В НАБУ пояснили, що підозру депутату оголосили ще в січні цього року. Щоправда заочно, оскільки його місцеперебування було невідомо.

Однак згодом місце перебування встановили, а НАБУ і САП вручили обвинувальний акт особисто. Однак під час вручення обвинувального акту нардеп відмовлявся брати матеріали провадження.

Правоохоронці не повідомляють імені нардепа, в той же час, за даними Центру протидії корупції, йдеться про народного депутата від "Європейської солідарності" Артура Герасимова.

Як відомо, у квітні 2021 року журналісти писали, що співголова фракції "Європейська солідарність" Артур Герасимов не задекларував двоповерховий особняк в Іспанії, яким він та його дружина володіють із 2013 року. Після цього в НАБУ і САП розпочали розслідування.

Своєю чергою сам Герасимов казав, що нерухомість в Іспанії, про яку йдеться, була придбана до початку його політичної діяльності, до початку виборів і до обрання його народним депутатом. 

Читайте також:
Нардепа від Нардепа від "Слуги народу" Андрія Клочка підозрюють у незаконному збагаченні на 11 млн гривень
"Не до душі", "не хоче бути в залі з ексчленами ОПЗЖ": Розслідувачі запитали депутатів Івахіва та Палицю, чому вони не відвідують ВР
Очільнику Броварської РДА Майбоженку, який напередодні скоїв ДТП, повідомили про підозру Очільнику Броварської РДА Майбоженку, який напередодні скоїв ДТП, повідомили про підозру
Дає концерти на окупованих територіях: Колишній український музикант отримав підозру Дає концерти на окупованих територіях: Колишній український музикант отримав підозру