USD
НБУ
39.64
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.30
Готівка
42.95
Втрати орків: 4 7 0 8 7 0 (+1030)
USD
НБУ
39.64
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.30
Готівка
42.95

Не менше ніж 150 одиниць військової техніки: Що відбувається на Лепельському полігоні в Білорусі

Активність військових на основних білоруських полігонах досі залишається досить високою
Полігон Лапельський_5
Джерело: "Радыё Свабода"

На білоруському Лепельському полігоні у Вітебській області на даний момент знаходиться не менше ніж 150 одиниць військової техніки. Про це пишуть журналісти "Радыё Свабода", яким вдалося отримати якісні супутникові знімки з полігону. 

Журналісти зазначають, що активність військових на основних білоруських полігонах досі залишається досить високою.

Джерело: "Радыё Свабода"

"Полігон Лепельський – один із перших, на який стали прибувати ешелони з російською технікою та військовослужбовцями, орієнтовно з 18 жовтня 2022 року після оголошення спільних навчань так званого регіонального угруповання військ Білорусі та Росії. На полігоні можна побачити багато техніки, серед якої напевно можна побачити КАМАЗи, танки та БМП. Загальна кількість техніки не менше ніж 150 одиниць", – йдеться у публікації.

Джерело: "Радыё Свабода"

Зі східної та західної сторін полігону, за даними журналістів, можна побачити два польові табори приблизно на 14 та 30 наметів, кожен намет приблизно 10 на 5 метрів. На північ від полігону знаходиться залізнична станція "Заслонова", від неї через військове містечко та ліс йде дорога прямо на полігон.

На залізничному вокзалі можна побачити два ешелони з вагонами та платформами для навантаження техніки.

"За тінями, що відкидаються цією технікою, можна припустити, що в основному це танки або БМП, є вантажівки. На супутниковому знімку видно, що частину техніки вивезли з гаражів бази зберігання техніки", – додають автори публікації.

Раніше повідомлялось, що у Білорусі на базі охоронного підприємства (ПОП) "ГардСервіс" можуть створювати аналог російської ПВК "Вагнера" для участі у війні в Україні. "ГардСервіс" стало єдиним у Білорусі, якому указом Олександра Лукашенка дозволено мати вогнепальну зброю.

На початку січня стало відомо, що до Білорусі на спеціальному поїзді прибув ще один ешелон, у якому могли бути близько 800 російських військових.

Читайте також:
Макрон заявив, що не змінив думки про введення військ в Україну і знову назвав умови Макрон заявив, що не змінив думки про введення військ в Україну і знову назвав умови
Україна приречена бути ветераноцентричною: Як держава та бізнес повертають військових до цивільного життя Україна приречена бути ветераноцентричною: Як держава та бізнес повертають військових до цивільного життя
На околиці Часового Яру ідуть бої. Росія стягує нові дивізії, щоб захопити місто до отримання Україною західної зброї На околиці Часового Яру ідуть бої. Росія стягує нові дивізії, щоб захопити місто до отримання Україною західної зброї
За останні пів року окупанти стратили щонайменше 15 беззбройних військових ЗСУ, – HRW За останні пів року окупанти стратили щонайменше 15 беззбройних військових ЗСУ, – HRW