USD
НБУ
39.60
Готівка
40.10
EUR
НБУ
42.28
Готівка
43.10
Втрати орків: 4 5 7 8 3 0 (+870)
USD
НБУ
39.60
Готівка
40.10
EUR
НБУ
42.28
Готівка
43.10

НБУ зобов'язав усі банки в Україні збирати інформацію про зв'язки клієнтів з РФ

Таке рішення аргументується тим, що збір зазначеної інформації сприятиме підвищенню прозорості клієнтів банків, які мають зв'язки з державою-агресором
НБУ

Ілюстративне фото

Джерело: відкриті джерела

Національний банк зобов'язав усі банки на території України виявляти і документувати інформацію про зв'язки клієнтів та їхніх контрагентів із Росією. Про це йдеться на сайті НБУ.

Там зазначили, що вже визначено категорії клієнтів, за якими банк зобов'язаний збирати таку інформацію, та обсяг відповідної інформації за кожною категорією.

Крім того, Нацбанк має право звернутися до банку з окремим запитом для отримання відомостей про виявлені банком зв'язки клієнтів та їхніх контрагентів із державою-агресором.

"Збирання та документування зазначеної інформації сприятиме підвищенню прозорості клієнтів банків, які мають зв'язки з державою-агресором, і виявленню прихованої присутності держави-агресора на українському ринку", – ідеться в пресрелізі.

Постанова НБУ від 16 березня набирає чинності з дня, наступного за днем її офіційного опублікування. Тобто з 18 березня 2023 року.

Раніше 

В Нацбанку розповіли, що російські обстріли української енергетичної інфраструктури продовжать негативно впливати на українську економіку як цього, так і наступного року.

Українська економіка через це втратить 1,9 в. п. економічного зростання або близько 2 млрд доларів додаткового дефіциту зовнішньої торгівлі та кілька додаткових процентних пунктів до цьогорічної інфляції.

Читайте також:
"Редіс" Прокопенко закликав прибрати "Азов" з "чорних списків", щоб бригада почала отримувати зброю зі США
Нідерланди виділяють понад 200 млн євро на ППО та боєприпаси для України Нідерланди виділяють понад 200 млн євро на ППО та боєприпаси для України
Україна розслідує майже 4 тисячі злочинів, вчинених військовими РФ проти дітей, - Лубінець Україна розслідує майже 4 тисячі злочинів, вчинених військовими РФ проти дітей, - Лубінець
ЄС має намір розширити покарання за обхід санкцій проти Росії ЄС має намір розширити покарання за обхід санкцій проти Росії