USD
НБУ
39.47
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.18
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 2 9 8 0 (+1040)
USD
НБУ
39.47
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.18
Готівка
43.00

"Найнебезпечніший дурень у світі": NYT охарактеризувала становище Путіна після вторгнення в Україну

Російський диктатор був упевнений, що зможе захопити українську столицю, але через рік був загнаний у кут
Путін
Джерело: відкриті джерела

Президент Російської Федерації став "найнебезпечнішим дурнем у світі", який не може ні перемогти Україну, ні програти, ні зупинитися. Про це пише The New York Times.

У матеріалі видання, який написав триразовий лауреат Пулітцерівської премії Томас Фрідман, ідеться про те, що в Кремлі вірили у свій план швидкого захоплення України, тож навіть не думали про підготовку плану Б. Таким чином, війна, розв'язана РФ, є найбезглуздішою в історії.

Тепер, коли запасної стратегії немає, Росія почала вдаватися до обстрілів мирних міст України, а також війни на виснаження. У такий спосіб Москва хоче зберегти контроль над захопленими територіями, що "можна продати російському народу як велику перемогу".

"План Б полягає в тому, щоб приховати, що план А зазнав невдачі. Якби ця військова операція мала назву, вона б називалася "Операція "Збережи моє обличчя". Це робить цю війну однією з найбезглуздіших у сучасності – президент однієї країни знищує цивільну інфраструктуру іншої країни, поки не буде достатнього прикриття для нього, щоб приховати той факт, що він був великим дурнем", – ідеться в колонці.

Новини за темою: Єдиний вихід для Путіна – це фізичне знищення, – експерт

За словами аналітика, Путін може закінчити війну в будь-який момент, коли сам цього захоче, однак він побоюється реакції народу, тому що зайшов занадто далеко.

Нагадаємо, раніше в ефірі UWN військовий ЗСУ Євген Карась заявив, що російського диктатора Володимира Путіна швидше за все вб’ють. Причому зроблять це "свої".

Також він зазначив, що Путін – другий після Степана Бандери, хто призвів до розквіту національної самосвідомості України.

Читайте також:
Україна, ймовірно, зможе піти у серйозний контрнаступ у 2026 або 2027 роках, – The Economist Україна, ймовірно, зможе піти у серйозний контрнаступ у 2026 або 2027 роках, – The Economist
Лише четверта частина заявок про зруйноване та пошкоджене житло проходить верифікацію Лише четверта частина заявок про зруйноване та пошкоджене житло проходить верифікацію
ЄС розглядає запровадження санкцій проти російських проєктів із виробництва СПГ ЄС розглядає запровадження санкцій проти російських проєктів із виробництва СПГ
В Україні створять реєстр осіб, які постраждали від агресії РФ: Рада підтримала законопроєкт В Україні створять реєстр осіб, які постраждали від агресії РФ: Рада підтримала законопроєкт