USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

У Дніпрі злочинці під виглядом допомоги ЗСУ видурили в працівників АЗС понад 50 тонн пального

Представники АЗС протягом чотирьох місяців надавали за липовими листами паливо, не підозрюючи обману
Дніпро злочинна група пальне

До злочинної групи входило шестеро військовослужбовців та четверо цивільних громадян

Джерело: ДБР

Працівники Державного бюро розслідувань викрили у Дніпрі організовану групу, яка під виглядом допомоги Збройним силам України виманювала пальне у представників автозаправних станцій. Про це повідомляє пресслужба ДБР.

Встановлено, що до групи входило шестеро військовослужбовців та четверо цивільних громадян. Вони підробляли листи від імені керівництва однієї із військових частин. У листах представників АЗС просили надати пальне для, начебто, виконання бойових завдань підрозділами ЗСУ.

Представники АЗС протягом чотирьох місяців надавали за цими липовими листами паливо, не підозрюючи обману. Всього було надано понад 50 тонн бензину та дизельного пального загальною вартістю 2,5 млн грн. Це пальне ділки перепродавали на території Дніпропетровської області.

Працівники ДБР повідомили учасникам організованої групи про підозру у шахрайстві, вчиненому в особливо великих розмірах та використанні завідомо підробленого документа (ч. 3 ст. 28, ч. 4 ст. 358, ч. 4 ст. 190 КК України).

У фігурантів вилучені чорнові записи, підроблені штампи та печатки військової частини.

Санкція статей передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна.

Досудове розслідування триває, вирішується питання щодо обрання запобіжних заходів фігурантам. Встановлюється повне коло причетних до злочину осіб.

Читайте також:
Мер Дніпра Філатов став рідше лаятися в соцмережах після скарги активістів у НАЗК Мер Дніпра Філатов став рідше лаятися в соцмережах після скарги активістів у НАЗК
Бізнесмен Жеваго отримав нову підозру Бізнесмен Жеваго отримав нову підозру
Еколог пояснив, чи варто довіряти рейтингам про забруднення повітря міст України Еколог пояснив, чи варто довіряти рейтингам про забруднення повітря міст України
Двох посадовців міської ради Дніпра підозрюють у розтраті понад 8,5 млн гривень, виділених з бюджету для тероборони міста Двох посадовців міської ради Дніпра підозрюють у розтраті понад 8,5 млн гривень, виділених з бюджету для тероборони міста