USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

На Кубі арештували 17 найманців, які вербували людей на війну з Україною

Фігурантам справи загрожує до 30 років ув'язнення
окупанти росіяни
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

Кубинська влада повідомила про арешт 17 людей, пов'язаних із мережею торговців людьми, які заманювали молодих кубинських чоловіків воювати в російській армії на війні в Україні. Про це пише Reuters.

"За підсумками розслідування заарештували 17 осіб, серед них – внутрішній організатор цієї діяльності", – заявив полковник Міністерства внутрішніх справ Куби Сезар Родрігес.

Він сказав, що лідер угруповання покладався на двох людей, які проживають на острові, щоб вербувати кубинців найманцями на війну в Україні на боці Росії.

Фігурантам справи загрожує до 30 років ув'язнення, довічне ув'язнення або смертна кара – залежно від тяжкості і типу злочинів, які варіюються від торгівлі людьми, участі в бойових діях як найманців і ворожих дій проти іноземної держави.

Видання пише, що Росія, яка має міцні політичні зв'язки з Кубою, вже давно стала важливим пунктом призначення для кубинських мігрантів, які шукають порятунку від економічної стагнації на батьківщині.

Нагадаємо, 5 вересня Міністерство внутрішніх справ Куби заявило, що виявило мережу торгівлі людьми, яка діє з Росії, щоб завербувати кубинських громадян, що проживають у РФ, і навіть деяких, що проживають на Кубі, до своїх Збройних сил для війни проти України.

Куба ж заявляє, що не бере участі у війні в Україні і що вона засуджує використання своїх громадян як найманців.

Читайте також:
НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання
РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters
Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну
РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням